رئیس انجمن صنعت ساختمان کرمانشاه چشم انداز بازار مسکن در سال ۱۴۰۳ را هم به لحاظ قیمت و هم وضعیت رونق خرید و فروش، تشریح کرد.

به گزارش اخبار ساختمان، آرش شادفر از تاثیر مهم نرخ دستمزد بر هزینه تمام شده مسکن نیز یاد کرد و ادامه داد: در گذشته سهم مصالح از قیمت تمام شده ساخت و ساز مسکن ۷۰ درصد و سهم دستمزد ۳۰ درصد بود، اما اکنون این درصدها جابجا شده و دستمزد سهم بیشتری را به خود اختصاص می دهد و قطعا افزایش دستمزد نیز بر بالا رفتن قیمت مسکن اثرگذار خواهد بود.
رئیس انجمن صنعت ساختمان کرمانشاه از قیمت زمین نیز به عنوان یکی از عوامل اثرگذار در بهای تمام شده مسکن یاد کرد و گفت: از آنجا که قیمت زمین بالا برفته می تواند بر قیمت مسکن نیز اثرگذار باشد.
شادفر افزود: در مجموع می توان گفت امسال بازار مسکن نیز مانند سایر بازارها افزایش قیمت را شاهد خواهد بود و متناسب با نرخ تورم و جهش های نامتعارفی که در نرخ ارز داریم، قیمت مسکن نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

پیش بینی رکود تورمی در بازار

وی درباره وضعیت خرید و فروش در بازار نیز یادآور شد: با توجه به اینکه قدرت خرید مردم متناسب با افزایش هزینه ها و قیمت مسکن بالا نرفته، به نظر می رسد امسال رونق چندانی را در بازار شاهد نباشیم و رکود تورمی بر بازار مسکن حاکم باشد.
شادفر با بیان اینکه تاثیر افزایش قیمت مسکن بر روند خرید فروش برای طیف های مختلف متفاوت است، یادآور شد: برای این منظور ابتدا باید خریداران مسکن را در سه دسته اصلی ببینیم، دسته اول گروهی که متقاضی و مشمول طرح نهضت ملی مسکن هستند، گروهی که متقاضی بازار مسکن هستند اما توان مالی آنها با متقاضیان مسکن ملی متفاوت بوده و تمایل دارند در سایر پروژه های ساخت و ساز شهری صاحب مسکن شوند و گروه دیگر افرادی هستند که خرید مسکن را نه بر اساس تقاضای واقعی، بلکه با هدف سرمایه گذاری انجام می دهند.
رئیس انجمن صنعت ساختمان کرمانشاه با بیان اینکه گروه اول که متقاضیان پروژه های نهضت ملی مسکن هستند از افزایش قیمت ها تاثیر می پذیرند، اظهار کرد: این افزایش هزینه ساخت و ساز و به تبع آن افزایش قیمتی که در پروژه های نهضت ملی مسکن رخ می دهد یا باید از محل آورده متقاضی و یا افزایش تسهیلات بانکی جبران شود که اگر تسهیلات بانکی برای این منظور در نظر گرفته شود، فشار کمتری به متقاضیان خواهد آمد.
شادفر معتقد است: گروه دوم که آنها هم تقاضای واقعی برای مسکن دارند، اما متقاضی پروژه های نهضت ملی مسکن نیستند، بیشترین تاثیر را از افزایش قیمت مسکن می پذیرند.
به گفته وی، دسته سوم که عمدتا با هدف سرمایه گذاری خرید و فروش مسکن انجام می دهند هم اگرچه از افزایش قیمت مسکن تاثیر می پذیرند، اما تاثیر بر آنها کمتر از دو گروه دیگر است.

نهضت ملی مسکن، گامی بر پوشش تقاضای موثر

شادفر در ادامه اشاره ای هم به پروژه های در دست احداث نهضت ملی مسکن داشت و افزود: هدف اصلی دولت این بود که با اجرای این طرح، بازار مسکن را مدیریت کند و تقاضای موثر موجود در بازار را پوشش دهد که تا حدودی در این زمینه موفق بود.
وی گفت: ساخت و سازهای نهضت ملی مسکن اگرچه تا حدودی به افزایش عرضه در بازار مسکن کمک خواهد کرد، اما باید سایر تقاضاهای موثر که مربوط به افرادی است که تمایل به سکونت در پروژه های نهضت ملی مسکن ندارند، نیز مد نظر قرار گیرد.
ایسنا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *