بررسی قیمت سیمان نشان می دهد که قیمت ها در ماه آبان ارزان شده است.
به گزارش اخبار ساختمان، قیمت سیمان در فصل تابستان به شدت گران شد و افرادی که در حال ساخت و ساز بودند را دچار شوک کرد. در تابستان اعلام شد که قیمت سیمان ۱۸ تا ۳۹ درصد گران شده و این رشد قیمت تا اواخر فصل گرما ادامه داشت. با این وجود قیمت سیمان در فصل پاییز کاهشی شده است.
بررسی قیمت سیمان در بازار امروز، اول آبان ماه نشان می دهد که قیمت سیمان در کارخانه های مختلف تهران و سایر شهرها بین ۴۰ هزار تومان تا ۷۵ هزار و ۵۰۰ تومان است.
همچنین مقایسه قیمت ها با هفته های گذشته نشان می دهد قیمت ها پس از یک کاهش جزئی بعد از آغاز جنگ اسرائیل و حماس، دوباره به قیمت های قبلی برگشته که تقریبا از هفته سوم شهریور در بازار ثابت مانده بود.
در اصل پس از افزایش ۱۸ تا ۳۹ درصدی قیمت سیمان در میانه شهریور ماه، قیمت این محصول از هفته سوم شهریور ثابت مانده، اما در هفته سوم مهر ماه قیمت هر پاکت سیمان درب برخی از کارخانه ها کاهش یافت.
این در حالی است که از میانه مهر در پی تنش بین اسرائیل و حماس، بازار ارز در فاصله زمانی کوتاهی رشد بیش از ۲۰۰۰ تومانی را تجربه کرد و این وضعیت بر بازارهای مختلف مالی اثر داشت و منجر به افزایش قیمت کالاهای سرمایه ای هم شد. هرچند با تسری نیافتن جنگ در منطقه تا حدودی این سیر صعودی متوقف شد.
به طور کلی از اواخر شهریور ماه اخبار مرتبط با مذاکرات سیاسی، نرخ دلار و غیره در این هفته در بازارهای مختلف اثر داشت و منجر به کاهش یا ثبات قیمت ها در بازار شده بود. البته همچنان رکود حاکم بر بازار و ساخت و ساز مسکن و نبود نقدینگی اثرات خود را بر بازار مصالح ساختمانی دارد.
در این میان تولیدکنندگان سیمان، رکود حاکم بر بازار را تایید می کنند، اما معتقدند کاهش قیمت به دلیل رکود نیست، بلکه به دلیل افزایش تولید و ثبات در عرضه است؛ چراکه تولیدکنندگان با وجود محدودیت برق در تابستان، به دلیل تجربه صنعت و پیش بینی وضعیت و استفاده از ذخایر کلینکر توانستند بازار را کنترل کنند.
از سوی دیگر، برخی از فروشندگان مدیریت عرضه سیمان در بورس کالا و جلوگیری از نوسانات قبلی عرضه از سوی وزارت صمت را دلیل روند کاهشی و سپس ثبات بازار می دانند.
البته قیمت سیمان در تیر ماه روند صعودی داشت؛ موضوعی که با توجه به آغاز قطعی برق در فصل گرما و افزایش قیمت سوخت سیمان دور از انتظار نبود. اما در مرداد این روند نزولی بود که به نظر می رسد دلیل اصلی آن، رکود حاکم بر بازار ساخت و ساز و مدیریت عرضه باشد.
خبر ملت
بدون دیدگاه