دمپر بادی عموماً در پشتِ فنِ هواکش ها در روی نما تعبیه می گردد که با شروع به کارِ فن، پرّه های این دمپر، باز شده و هوای داخل را به بیرون منتقل می کند و بعد از قطعِ عملکردِ فن، بصورت خودکار بسته می شود و با بسته شدنِ پرهّ های دمپر بادی همزمان با خاموش شدنِ فن، هم از اتلافِ هوای مطبوعِ داخل جلوگیری می شود و هم از ورود و خروجِ پرندگان و دیگر موجودات به داخل ممانعت می شود.
به گزارش اخبار ساختمان، دمپر بادی عموماً در پشتِ فنِ هواکش ها در روی نما تعبیه می گردد که با شروع به کارِ فن، پرّه های این دمپر، باز شده و هوای داخل را به بیرون منتقل می کند و بعد از قطعِ عملکردِ فن ، بصورت خودکار بسته می شود و با بسته شدنِ پرهّ های دمپر بادی همزمان با خاموش شدنِ فن، هم از اتلافِ هوای مطبوعِ داخل جلوگیری می شود و هم از ورود و خروجِ پرندگان و دیگر موجودات به داخل ممانعت می شود. معمولاً برای سبک بودنِ پرّه ها و کاشرکردِ بهترِ دمپر بادی، از تیغه های آلومینیومی برای ساختِ پرّه های دمپر بادی استفاده می شود.
دمپر بادی همانطور که از نامش پیداست در پشت فن قرار می گیرد و با نیرو و فشار هوای خروجی از پشتِ فن، فعال و با خاموش شدنِ فن، مسیرِ خروجِ هوا مسدود می شود. ساختارِ ظاهریِ دمپر بادی دارای یک قاب با فریمِ یک طرفه می باشد که حجمِ قابِ دمپر بادی در میان دیوار و پشت فن قرار می گیرد و توسطِ فریمِ بیرونی به دیوار تثبیت می شود. با توجه به عملکردِ دمپر بادی با نیرویِ فشارهوای خروجی ازپشت فن، استفاده از تیغه های سبک(ترجیحاً از ورق آلومینیوم) ضروری می باشد.
دریچه خطی
دریچه خطی یکی از اجزای مهم و حیاتی در سیستم های تهویه مطبوع، گرمایش و سرمایش و هواسازی ساختمان هاست. این دریچه ها برای تغییر جهت جریان هوا یا رژیم هوایی در محیط های داخلی استفاده می شوند و عملکرد صحیح آنها بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله، به معرفی نوعی از دریچه های خطی، عملکرد آنها، مزایا و معایب آنها و نکاتی که در نصب و استفاده از آنها باید رعایت شود، می پردازیم.دریچه خطی، به عنوان یک وسیله کنترل جریان هوا، توانایی تنظیم و جهت دهی جریان هوا را داراست.
معمولاً دریچه خطی در دیوار یا در سقف ساختمان نصب می شوند و توسط المان هایی مانند شیارها، صفحات تنظیم و همچنین درزها قابل تنظیم هستند. با حرکت صفحات دریچه خطی، میزان هوا را می توان تنظیم کرد و یا جهت را تغییر داد.یکی از مزایای استفاده از دریچه خطی، قابلیت تنظیم کنترل شده جریان هوا است. با تنظیم صفحات دریچه خطی، میزان هوا را می توان بر اساس نیاز محیط تنظیم کرد. این قابلیت به کاربران اجازه می دهد تا دقیقاً مقدار هوای مورد نیاز خود را دریافت کنند و از ایجاد ناهمگونی ها و ناراحتی در محیط جلوگیری کنند.علاوه بر این، دریچه های خطی قابلیت جهت دهی جریان هوا را نیز دارند.
با تغییر زاویه صفحات دریچه خطی، می توان جریان هوا را به سمتی خاص هدایت کرد. این امکان به کاربران اجازه می دهد تا هوای تهویه مناسب را در ساختمان توزیع کنند و به طور مثال، هوا را به طور مستقیم بر روی محل هایی که نیاز به خنک کننده هستند هدایت کنند.با این حال، دریچه های خطی نیز برخی محدودیت ها و معایب دارند. یکی از مشکلاتی که ممکن است در استفاده از این دریچه ها به وجود بیاید، نویز و صدای ایجاد شده توسط هوای عبوری از دریچه ها است. با توجه به ساختاری که دریچه های خطی دارند، ممکن است هوا با سرعت بالا از آنها عبور کند و صدای ناخوشایندی را ایجاد کند.
کانال فلکسیبل IFD
از آنجا که عایق بندی برای داکت های هوا،پس از اجرا و نصب کانال هوا در بعضی جاها یا غیرممکن و یا بسیار مشکل می باشد،لذا تولید کانال هوا بصورت یکپارچه ی عایقدار در این موارد از اهمیت شایانی برخوردار است. کانال فلکسیبل IFDبا دارا بودنِ این ویژگی از جمله کانال های پیش عایق محسوب می شود.در واقع کانال فلکسیبل IFDاز سه لایه ی درونی،میانی و بیرونی تشکیل یافته است.
لایه ی داخلیِ کانال فلکسیبل IFDاز فویل آلومینیومِ لمینیت شده و لایه ی میانی از یک قشر پارچه ایِ پلیسترِ فشرده و لایه بیرونی نیز از پی وی سیِ ضخیم بعنوانِ کاور و محافظ کانال فلکسیبل IFDتشکیل شده است که توسط یک فنر فولادی ضخیم ساختار لوله ای به خود گرفته است. کانال فلکسیبل IFDدر قطرهای ۱۰-۱۵-۲۰-۲۵-۳۰-۳۵ و ۴۰ سانتیمتر تولید و عرضه می گردد. طول شاخه های هر بسته از کانال فلکسیبل IFD۶ متر می باشد. مجدوده ی مقاومت دماییِ ساختار کانال فلکسیبل IFD۲۰- الی ۱۰۰+ درجه سلسیوس است.
ویژگی های کانال فلکسیبلIFD
۱- مقاومت دماییِ بالا بواسطه ی داشتنِ عایق در ساختار خود
۲ -مقاومت در برابر رطوبت و بخار
۳ – انعطاف پذیریِ بالا
۴- وزن مناسب و قابل حمل و نقل
۵- ساختار یکپارچه و متوازن در طول یک شاخه
۶- استحکام بالا
۷- عمرمفید زیاد
۸- قابلیت کاربرد در سیستم های دمنده و مکنده
۹- نصب راحت و آسان
۱۰- قیمت بسیار مناسب و مقرون به صرفه
۱۱-امکان کاربرد در محیط های تحقیقاتی و آموزشی
بدون دیدگاه