کارشناس حوزه مسکن و ساختمان به لزوم توجه به راهکارهای بلند مدت و کوتاه مدت برای به تعادل رساندن قیمت مسکن اشاره کرد و گفت: قطعا بی توجهی به این حوزه باعث وخیم تر شدن شرایط می شود.

به گزارش اخبار ساختمان، علی شاهینی گفت: راهکارهای کوتاه مدت کاهش قیمت مسکن در فضای مالی و اعتباری قرار دارند با توجه به تجربه ای که کشورهای چین، انگلستان و امارات در پیاده سازی این راهکارها داشتند، کاربردی به نظر می آیند.
کارشناس حوزه مسکن و ساختمان افزود: از جمله این راهکارها می توان به افزایش تسهیلات بانکی، افزایش نرخ بهره، پرداخت ودیعه مسکن و کمک به خانواده های نیازمند اشاره کرد.
وی با بیان اینکه اخذ مالیات بر خانه های خالی نیز از راهکارهای کوتاه مدت برای کاهش قیمت مسکن است، ادامه داد: از دیگر راهکارها می توان به تشویق و ترغیب دولت برای صدور پروانه ساختمانی، برخورد با متخلفان حوزه مسکن، بازار مسکن الکترونیک و شفاف سازی اطلاعات مسکن اشاره کرد.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم برای کاهش قیمت مسکن در بلند مدت برنامه ریزی داشته باشیم بایستی به راهکارهای تولیدی و عرضه ای و راهکارهای تقاضایی و مصرفی توجه شود.
شاهینی گفت: در زمینه تولید و عرضه مسکن کشورهایی نظیر سنگاپور، کره جنوبی، ژاپن و چین تقریبا موفق عمل کرده اند.
وی اضافه کرد: کاهش نرخ تورم، پایداری ارزش پول، افزایش عرضه مسکن با توجه میزان تقاضا، انبوه سازی و استفاده از فناوری های نوین در ساختمان ها، توسعه عمودی و افقی شهرها، توزیع عادلانه و بهینه منابع و امکانات مسکن در مناطق مختلف، ارتقا فرهنگ و تغییر الگوهای مصرف ساخت مسکن به خصوص در بلند مرتبه سازی را می توان از جمله راهکارهای تولید و عرضه مسکن نام برد.
کارشناس حوزه مسکن و ساختمان یادآور شد: راهکارهای تقاضایی در کشورهایی مانند هنگ کنگ، کانادا، آلمان و ایرلند مورد توجه قرار گرفته که نتایج خوبی هم حاصل شده است.
شاهینی در ادامه گفت: اعمال محدودیت برای خرید و فروش مسکن، آموزش به مردم در خصوص حقوق و تکالیف مسکن، ایجاد سیستم های اجاره و مشارکت در مسکن، تشویق به استفاده از مسکن های کوچک تر و ارائه خدمات مشاوره ای و راهنمایی برای خرید مسکن از جمله راهکارهای تقاضایی و مصرفی است که در بلند مدت به کاهش قیمت مسکن کمک خواهد کرد.
به اعتقاد وی، کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه از روش های این چنینی برای به تعادل رساندن قیمت مسکن بهره می گیرند.
بازار

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *