دبیر کانون سراسری انبوه سازان تصریح می کند: در کشوری که به راحتی اعلام می کنیم ۴۰ درصد تورم در کشور وجود دارد، به طور قطع این ۴۰ درصد تورم تاثیر خود را روی تمام بازارها می گذارد.
به گزارش اخبار ساختمان، حال بازار مسکن خوب نیست؛ این تصویری است که این روزها آگاهان به حوزه مسکن عنوان می کنند. نمودار تعداد پروانه های ساختمانی حاکی از آن است که بازار مسکن از سال ۹۰ تاکنون با ریزش عجیب در صدور تعداد پروانه های ساختمانی برای ساخت مسکن روبهرو بوده است.
محمدصادق الحسینی، کارشناس اقتصادی می گوید: وضعیت بازار مسکن هم خوب نیست؛ نمودار تعداد پروانه های ساختمانی صادر شده در شهر تهران در ۲۳ سال اخیر نشان می دهد که هیچوقت اوضاع به این خرابی نبوده است.
وی تاکید می کند: این در کنار سایر متغیرها، یعنی اواسط سال بعد مسکن دوباره دچار مازاد تقاضا می شود؛ مگر اینکه قانون مالیات بر عایدی سرمایه ابلاغ شود که کلا بازی ها را به هم می ریزد.
فرشید پورحاجت، دبیر کانون انبوه سازان مسکن در همین خصوص می گوید: آنچه که بدیهی است، تا پایان سال ۹۲ روند تولید مسکن به صورت خیلی مناسب شکل می گرفت، اما از سال ۹۲ تاکنون متاسفانه در نحوه تولید و عرضه مسکن، شرایط خوبی را دنبال نکردیم و این روند تا امروز نیز تداوم داشته است.
وی با بیان اینکه شاید امروز شرایط حتی نسبت به سال های گذشته بدتر شده است، می افزاید: ما امروز در شرایطی قرار داریم که تولید مسکن در کشور با توجه به شرایط اقتصادی پرتلاطم، برای بخش خصوصی کشور فراهم نشده است و اگر بازار رصد شود، می بینیم سازندگان به نوعی از این بازار مهم خارج می شوند. این می طلبد که مجلس و دولت یک برنامه ریزی مشخصی را انجام دهند.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن تصریح می کند: رییس کمیسیون عمران مجلس عنوان کرده که تمام قوانینی را که مدنظر بوده، در حوزه مسکن برنامه ریزی کردیم. من در پاسخ به این نماینده مجلس می گویم شما از منظر نگاه دولتی و دولتمردان، مجموعه قوانینی را در کشور وضع کردید و یک مسیری را برای تولید مسکن در کشور فراهم کردید که امروز این مسیر منتج به هدف و نتیجه گیری مثبت نشده است.
پورحاجت عنوان می کند: بر همین اساس، امروز با کاهش تولید مسکن در کشور روبهرو هستیم؛ با وجود تمام صحبت هایی که اعلام می کنند، این مشکل، یکی از موضوعاتی است که مجلس و دولت به آن پاسخ دهند.
وی متذکر می شود: ما اعتقاد داریم که بخش گسترده ای از این افزایش قیمت مسکن که در کشور رخ می دهد، سناریوی از پیش تعیین شده توسط نهادها و دستگاه ها و به طور خاص، دولت است.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان یادآور می شود: دولت ها متاسفانه با نگاه درآمدی به حوزه مسکن نگاه می کنند و علاوه بر اینکه افزایش قیمت مسکن را دامن می زنند، ریسک سرمایه گذاری در تولید مسکن کشور را به شدت افزایش داده اند و یکی از عوامل اصلی کاهش تولید مسکن نیز همین موضوع است.
پشت درهای بسته می نشینند و برای بخش خصوصی برنامه ریزی می کنند
پورجاجت با اشاره به تهدیداتی که بازار مسکن با آنها روبهرو است، می گوید: بزرگترین تهدید در حال حاضر این است که امروز بالغ بر ۱۳ میلیون جوان در کشور داریم که یا به سن ازدواج رسیده اند و یا از سن ازدواج شان گذشته و مسکن می خواهند.
وی می افزاید: علاوه بر این، اگر بررسی کلی داشته باشیم، حدود ۶، ۷ میلیون مسکن در کشور کم داریم. این میزان کمبود در کشور، همیشه به عنوان یک پازل، تاثیر خود را در افزایش قیمت نشان می دهد و به راحتی و بدون در نظر گرفتن بخش خصوصی، تولید این حجم از مسکن قابل حل نیست.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان عنوان می کند: متاسفانه این عزم امروز وجود ندارد؛ نه از طرف بخش خصوصی، بلکه عزمی از طرف دولت و مجلس وجود ندارد. پشت درهای بسته می نشینند و برای بخش خصوصی برنامه ریزی می کنند.
پورحاجت ادامه می دهد: در واقع پشت درهای بسته تصمیم هایی می گیرند که خروجی آن، مثبت نیست. از همه بدتر این است که متاسفانه ما در کشوری هستیم که به لحاظ ساختاری، حتی به مصوبات مجلس هم تمکین نمی کنند.
وی متذکر می شود: مصداق بارز آن، سیستم ناکارآمد بانکی است که با وجود اینکه قانونگذار مصوب کرد ۲۰ درصد منابع بانکی در حوزه مسکن و ساختمان استفاده شود و مردم از تسهیلات بانکی استفاده کنند، اما متاسفانه نه زور دولت به بانک ها می رسد و نه زور مجلس. فقط صحبت ها را رسانه ای می کنند و می گویند بانک ها قرار است تسهیلات بدهند.
پورحاجت یادآور می شود: همین امروز بخش تولید کشور منتظر دریافت تسهیلات مناسب بدون بگیر و ببند است. این در حالی است که این شرایط وجود ندارد.
همچنان افزایش قیمت، بازیگر اصلی اقتصاد کشور است
دبیر کانون سراسری انبوه سازان با پیش بینی وضعیت بازار مسکن، می گوید: ما کماکان تورم را در بازار مسکن داریم؛ کما اینکه امروز براساس آنچه که رصد کردیم، طی ۱۰، ۱۵ روز گذشته مصالح ساختمانی با افزایش قیمت مواجه شدند.
پورحاجت می افزاید: شاید بخشی از این موضوع هم برمیگردد به مسایلی که در رابطه با گاز وجود دارد. دو نهاده سیمان و فولاد، امروز تقریبا به یک نقطه ثبات قیمتی رسیدند؛ هر چند که امروز بحث افزایش هزینه های باربری را هم داریم.
وی عنوان می کند: مسکن هم یک کالای کاملا تولیدی است و نهاده های تولید، تاثیر مستقیم روی افزایش قیمت می گذارد. بر این اساس، افزایش قیمت به عنوان بازیگر اصلی در کشور وجود دارد.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان تصریح می کند: در کشوری که به راحتی اعلام می کنیم ۴۰ درصد تورم در کشور وجود دارد، به طور قطع این ۴۰ درصد تورم تاثیر خود را روی تمام بازارها می گذارد؛ کما اینکه در سال آینده هم تورم در اقتصاد ما بازیگر اصلی است و متاسفانه اقداماتی هم که تا به امروز انجام شده، منتج به کاهش تورم نشده است و یا اساسا اگر کاهشی هم صورت گرفته، چشمگیر نبوده است.
رویداد24
بدون دیدگاه