دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با اشاره به تصویب طرح جامع پردیس، گفت: این طرح با هدف تامین مسکن حمایتی و اسکان سرریز جمعیت تهران، برای جمعیت ۴۴۰ هزار نفر تا افق ۱۴۲۰ تدوین شده است.
به گزارش اخبار ساختمان، غلامرضا کاظمیان دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در سومین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، از تصمیم گیری درباره موضوعاتی از جمله طرح جامع شهر پردیس، مغایرت اساسی شاهرود و الحاق ۱۹۶ هکتار اراضی دولتی به طرح نهضت ملی مسکن، مغایرت اساسی اهر و الحاق ۴.۴ هکتار اراضی ملی حاجیلار به طرح نهضت ملی مسکن، تأکید بر تأمین سرانه های آموزشی استان تهران و بررسی مغایرت های اساسی طرح تفصیلی شهر تهران خبر داد.
طرح جامع پردیس تصویب شد
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران از تصویب طرح جامع شهر پردیس خبر داد و گفت: طرح جامع پردیس به دلیل اهمیت نزدیکی این شهر جدید به تهران و به عنوان یکی از اصلی ترین منابع تأمین مسکن حمایتی و اسکان سرریز جمعیت تهران، در افق سال ۱۴۲۰ با جمعیت پذیری ۴۴۰ هزار نفر، برای پاسخگویی به تعهدات ایجادشده و منطبق با اسناد فرادستی در خصوص تأمین منابع آب به تصویب رسید.
کاظمیان با اشاره به لحاظ شدن موضوع چندین ساله تداخل حریم محدوده شهر با منطقه حفاظت شده جاجرود در طرح جامع پردیس، افزود: این مشکل با مصوبه جدید رفع می شود. با بررسی های دقیق در کمیته فنی و برگزاری جلسات با سازمان حفاظت محیط زیست، امروز با توافق طرفین و اتفاق نظر قطعی، موضوع تداخل محدوده و حریم شهر پردیس با محدوده حفاظت شده جاجرود برطرف شد.
وی افزود: در طرح جامع پردیس، ظرفیت تأمین زمین طرح نهضت ملی مسکن حدود ۱۳۰ هکتار افزایش یافته و محدوده طرح جامع نیز حدود ۳۰۰ هکتار افزایش پیدا کرده است.
موافقت با الحاق ۱۹۶ هکتار به شاهرود و ۴.۴ هکتار به اهر
کاظمیان از موافقت اعضای شورا با الحاق ۱۹۶ هکتار اراضی دولتی به طرح نهضت ملی مسکن در شاهرود خبر داد و گفت: همچنین مغایرت اساسی شهر اهر بررسی شد و ۴.۴ هکتار اراضی ملی حاجیلار برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن به این شهر الحاق شد.
وی تأمین سرانه های آموزشی را از دیگر موضوعات مطرح شده در شورای عالی شهرسازی عنوان کرد و افزود: در سطح استان و شهر تهران با کمبود جدی سرانه آموزشی مواجه هستیم. شورای عالی پیرو تأکید رئیس جمهور گام ابتدایی برای افزایش سرانه آموزشی استان تهران را برداشت و موضوع تأمین فضاهای آموزشی شهرستان های تهران مورد بررسی قرار گرفت.
کاظمیان با بیان اینکه سرانه آموزشی در استان تهران نسبت به سایر استان ها پایین است، گفت: بر اساس تصمیم شورای عالی، تغییر کاربری بلاوجه و غیرضروری کاربری های آموزشی در کمیسیون های ماده ۵ ممنوع است و موارد معدودی که نیاز به تصمیم گیری دارد، مشمول فرآیند مغایرت اساسی بوده و در شورای عالی تصمیم گیری خواهد شد.
وی تصریح کرد: تأمین سرانه آموزشی دغدغه دولت و مردم و مورد تأکید رئیسجمهور است و تلاش می شود برای رفع این دغدغه ها گام های اساسی برداشته شود. همچنین مقرر شد وزارت آموزش و پرورش با همکاری سازمان برنامه و بودجه نسبت به تدوین سازوکارهای لازم و طی مراحل قانونی اقدام کند.
تثبیت اراضی دوشانتپه بهعنوان سایت بحران و فضای سبز تهران
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران از تصمیم گیری درباره موضوعات مرتبط با شهر تهران نیز خبر داد و گفت: طرح شهرسازی پادگان دوشانتپه مورد بررسی قرار گرفت. اراضی این پادگان یکی از فرصت های کم نظیر تأمین سرانه خدماتی در شرق تهران محسوب می شود که با مسائل مختلفی در شبکه خدمات و معابر مواجه است. بخشی از این اراضی که متعلق به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است، با تصمیم شورا و نظر مثبت مرجع نظامی آزادسازی می شود که به واسطه آن، بخشی از شبکه معابر، سرانه خدمات و فضای سبز ارتقا خواهد یافت.
وی ادامه داد: بر اساس تصمیم شورای عالی، به شرط تحقق تمامی تصمیمات و پیشرفت بر اساس همین مصوبه، بخش بزرگی از اراضی دوشانتپه که از نظر مرجع نظامی فاقد کارکرد عملیاتی است، به عنوان پارک و فضای سبز شهری و همچنین سایت دائمی مدیریت بحران شهر تهران تثبیت می شود.
کاظمیان افزود: باند موجود در این محدوده به طور کامل جهت مدیریت بحران و در زمان های عادی به عنوان پارک تجهیز شده و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
به گفته وی، با تصمیم شورای عالی، چندین معبر که نقش اساسی در ترافیک شرق تهران دارند و با دوشانتپه تقاطع دارند آزادسازی می شود و بهبود سطح سرویس معابر در این منطقه محقق خواهد شد.
ایلنا
بدون دیدگاه