مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی شهر تهران گفت: ما ادعا می کنیم در طرح مسکن تدریجی دوره انتظار خانه دار شدن خانواده های ایرانی را از استاندارد جهانی هم پایین تر می آوریم.
به گزارش اخبار ساختمان، خشایار باقرپور در نشست خبری امروز با موضوع تحقق شعار سال در بخش تعاون، گفت: نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبر به نوعی سیاستهای جاری سال پیش رو را تعیین میکند و در سالهای اخیر یکی از کلیدواژه هایی که همواره مورد تاکید بوده است مسئله تولید بوده است و در سال جاری نیز شعار سال بیانگر برنامه ریزی دولت با همراهی و حمایت مردم می تواند حوزه تولید را بهبود ببخشد.
وی ادامه داد: ما در بخش تعاون وظیفه خود میدانیم که تمام تلاش خود را در حوزه تولید داشته باشیم، متاسفانه سال گذشته سالی سخت با وقایع متفاوت بود که اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار داد و مسئله مشارکت مردم در حوزه تولید آنچنان که باید و شاید اتفاق نیفتاد اما در سال جاری امیدوار هستیم که این مشارکت به نحو بهتری صورت بگیرد و معتقد هستیم که باید به سمت اقتصاد مردمی حرکت کنیم.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران همچنین گفت: در حال حاضر علی رغم اینکه مذاکرات در حال انجام است اما باید تاکید کنیم که نباید فعالیتهای آتی کشور را بر این اساس پایهریزی کنیم و نباید سرنوشت اقتصاد کشور را به مذاکرات پیوند بزنیم، بلکه بایستی فارغ از نتیجه مذاکرات تلاش کنیم تا اقدامات لازم را در راستای بهبود وضعیت معیشت مردم انجام شود و باید به سمت سرمایه گذاری در حوزه تولید حرکت کنیم.
باقرپور با تاکید بر اینکه متاسفانه در حال حاضر اقتصاد دولتی به شدت درگیر کسری بودجه است، گفت: در حال حاضر دولت با مشکل کسری بودجه مواجه است و در سمت مقابل بخش خصوصی نیز متکی به پول است و زمانی که اقتصاد زیرساخت امن را نداشته باشد و نتواند اطمینان بخش خصوصی را جلب کند، بخش خصوصی نیز منفعل عمل می کند و نمیتواند به شکل مناسبی تاثیرگذاری داشته باشد بنابراین بخش تعاون با تکیه بر مشارکت و سرمایه های مردمی میتواند به شکل مناسبی عمل کند.
وی همچنین گفت: بخش تعاون به عنوان رکن دوم اقتصاد شناخته می شود و قانون نیز توجه ویژه ای به این بخش داشته است و در برنامه هفتم توسعه تاکید شده که ۲۵ درصد اقتصاد کشور بر عهده تعاونی ها قرار گیرد اما متاسفانه شاهد هستیم که توجه چندانی به این قانون نشده است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران در ادامه گفت: سال ۲۰۲۵ نیز به عنوان سال جهانی تعاون نامگذاری شده است و این موضوع میتواند زمینه بهرهگیری از ظرفیتهای تعاون و امکان همکاری با سایر کشورهای پیشرو در این بخش را برای ما فراهم کند و نیاز است که تعاملات خود را در سطح جهانی بهبود ببخشیم تا در انتقال دانش، تکنولوژی و تجربیات موثر باشد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه قصد داریم تا با استفاده از ظرفیت های بخش تعاون موضوع ناترازی انرژی را برطرف کنیم، گفت: یکی از موضوعات مهمی که در سال جاری به آن پرداختهایم این است که با مشارکت مردم و با کمک زیرساختهای قانونی اقدامات جامعی در حوزه رفع ناترازی انرژی انجام دهیم تا از این مسیر بخش بزرگی از ناترازی انرژی را حل کنیم و علاوه بر آن بتوانیم موضوع صادرات انرژی را نیز پیگیری کنیم.
باقرپور در بخش دیگری از این نشست خبری با بیان اینکه برنامه های مختلفی در حوزه مسکن داریم نیز گفت: در سال جاری اتحادیه در بخش مسکن نیز برنامههای متفاوتی را پیگیری میکند و همانطور که وزارت راه نیز تاکید ویژهای بر موضوع مسکن استیجاری داشته است ما نیز در اتحادیه سعی کردیم به صورت موازی با فعالیتهای وزارت راه و شهرسازی حرکت کنیم.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران ادامه داد: اعتقاد ما بر این است که اگر قرار باشد ما خانههای استیجاری بسازیم تا بر اساس آن مردم را مستاجر نگه داریم یک اشتباه است اما اگر این امر در راستای بهبود دسترسی مردم به مسکن باشد میتواند موثر واقع شود.
وی همچنین ادامه داد: بر این اساس در سالی که گذشت ما طرحی را به عنوان طرح مسکن تدریجی ارائه کردیم که با فرهنگ جامعه ایرانی متناسب است و این طرح یکی از برنامههایی است که میتواند به موضوع خانهدار شدن مردم کمک کند.
وی افزود: طرح مسکن تدریجی قصد دارد در عین حفظ منافع طرفین و با استفاده از ظرفیتهای سرمایهگذاری موجود در جهت رفع نیاز مسکن مردم عمل کند و این حلقه ارتباطی بین تقاضای مصرفی و سرمایهگذاری باید از طریق بخش تعاون ایجاد شود.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران با تاکید بر اینکه ما ادعا میکنیم در طرح مسکن تدریجی دوره انتظار خانهدار شدن خانواده های ایرانی را از استاندارد جهانی هم پایینتر میآوریم، گفت: در حال حاضر دوره انتظار برای خانهدار شدن در دنیا و بر اساس استانداردهای جهانی بین ۱۵ تا ۱۸ سال است و متاسفانه این موضوع در ایران اعداد و ارقام متفاوتی را شامل میشود اما ما ادعا داریم که با طرح مسکن تدریجی میتوانیم دوره انتظار خانهدار شدن خانوادههای ایرانی را حتی از استانداردهای جهانی نیز پایینتر بیاوریم.
باقرپور در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینکه این ادعا چگونه عملیاتی خواهد شد نیز گفت: مشکل ما در سال های گذشته این بوده است که برای بازار سرمایه ای مسکن به صورت جداگانه برنامه ریزی انجام می شده است و برای برنامه ریزی برای بازار مصرفی نیز به صورت جداگانه صورت می گرفت، این در حالی است که این دو بخش می توانند فرصت های مناسبی برای یکدیگر ایجاد کنند و می توانند مکمل خوبی برای یکدیگر باشند.
وی ادامه داد: اما در حال حاضر که قیمت مسکن از استطاعت مردم خارج شده است، این فرصت به وجود آمده است تا این دو بخش در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا هم منافع سرمایه گذار تامین شود و هم اینکه نیازهای مصرف کننده رفع شود. تلفیق این موضوعات باعث شد تا طرح مسکن تدریجی ایجاد شود که به تدریج می تواند مصرف کنندگان مسکن را به تدریج خانه دار کند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ما مبنی بر اینکه آیا تسهیلات خاصی برای این طرح در نظر گرفته شده است یا خیر؟ نیز توضیح داد: ما تلاش کرده ایم تا طرحی را متکی بر توانایی های بخش تعاون طراحی کنیم و چنانچه در ادامه ظرفیت های بانکی و یا حتی ارائه زمین های دولتی نیز به این طرح تخصیص داده شد می تواند به پیشرفت پروژه ها کمک کند و زمان دسترسی مصرف کنندگان به مسکن را بهبود ببخشد، اما موضوع مهم این است که اگر این امکانات فراهم نشود عاملی برای توقف این طرح نخواهد بود چرا که از ابتدا برنامه ریزی ها بر اساس ظرفیت های مردمی صورت گرفته است.
وی درباره مدت زمان لازم برای خانه دار شدن مردم در این طرح نیز توضیح داد: قطعا شرایط اقتصادی در این زمینه تاثیرگذار هستند و در حال حاضر بخش زیادی از درآمد خانوار به پرداخت اجاره بها تخصیص داده می شود و از اینرو ما باید تلاش کنیم تا هزینه های این بخش کاهش پیدا کند تا بتوانیم قدرالسهم مالکان را در این طرح افزایش دهیم اما تخمین ما این است که بعد از بهره برداری از این پروژه ها بین هشت تا دوازده سال افراد می توانند در این طرح خانه دار شوند.
باقرپور همچنین گفت: طرح مسکن تدریجی طرحی مبتنی بر مشارکت با مصرف کنندگان مسکن است و هر کس بنا بر آورده خود از مسکن ساخته شده بهره خواهد برد و می تواند در این واحدها سکونت داشته باشد و هر ساله بر اساس آورده ای که تامین می کند سهم خود را از واحد در حال سکونت خود افزایش دهد.
وی در پایان گفت: یکی از موضوعات مهم در طرح مسکن تدریجی این است که امکانی برای حضور بنگاههای املاک به عنوان واسطههای ملکی فراهم نشده است و این طرح در سامانههای مربوطه و بر اساس قیمتهای کارشناسی شده عرضه میشود که در آن هر کس میتواند با آوردهای که ارائه کرده است قدرالسهم خود را از واحدهای مسکونی که در آنها ساکن خواهد شد را تعیین کند و چنانچه قصد فروش و یا خرید ملک موردنظر را داشته باشد می تواند از طریق این سامانه ها و قیمت های کارشناسی شده اقدام نماید.
بدون دیدگاه