در ادامه قصد داریم 15 ایده را برای طراحی راه پله در فضای کم به شما پیشنهاد دهیم.

به گزارش اخبار ساختمان، طراحی راه پله در فضای کم به عنوان یک راهکار در فضاهای محدود به کار گرفته می شود. هنگامی که درباره خانه های کوچک صحبت می کنیم، مواردی وجود دارد، که نمی توانیم از آن ها صرف نظر کنیم. علی الخصوص زمانی که به خانه های دو طبقه اشاره می کنیم. نکته مهم در اینجا که باید بدانید طراحی راه پله ساختمان به عنوان یک عنصر حیاتی است، که باید به بهترین شکل ممکن انجام بگیرد.در ادامه قصد دارد 15 ایده را که برای این موقعیت مناسب است، به شما پیشنهاد دهد.

انواع راه پله ساختمان دو طبقه در فضای محدود

استفاده از انواع راه پله ساختمان دو طبقه به شکل صحیح قدرت کاربری را در ساختمان بالا می برد. در ادامه به نمونه های مختلف اشاره خواهیم کرد.

1- سه عنصر در یک

در این موقعیت طراحان به دلیل فضای کم تصمیم می گیرند، یک پله را باز اندیشی کنند، تا فضای بیشتری داشته باشند. در این نمونه طراحی شما می توانید در فضای خالی زیر پله ها از یک باغ عمودی به همراه یک قفسه کتاب زیبا استفاده کنید.در این موقعیت طراحی راه پله به شکل مدرن و ساده است. استفاده از رنگ سفید برای راه پله باعث می شود تضاد دلنشینی با باغ عمودی پشت سر به وجود بیاورد.

2- پله چوبی گرد

راه پله های چوبی گرد یا پله پیچ به عنوان یک گزینه مناسب برای خانه هایی با فضای محدود می باشد. طراحی این مدل پله ها هرگز از مد نمی افتد. علاوه بر این حرکت را به ارمغان می آورد. راه پله گرد را می توانید با استفاده از متریال های مختلفی طراحی کنید. مهمترین ویژگی این راه پله ها این است، که به راحتی در دکوراسیون شما جا می افتند.

3- در دو بخش

این مدل از راه پله ها با هدف ایجاد حس فضای بیشتر در مکان های محدود به کار می روند. طراحی بخش اول در این نوع راه پله بدون نرده می باشد. این راه پله به فضا را به سمت بالا متمایل می کند. در بخش دوم می توانید از یک پاگرد استفاده کنید، ادامه پله ها را که در بخش بالاتر قرار دارد با استفاده از نرده های مشکی رنگ ایمن سازید. البته این مدل پله ها برای افرادی که در خانه بچه دارند، پیشنهاد نمی شود.

4- راه پله های کم جا:راه پله مدرن

این راه پله های مدرن که به عنوان پله معلق مدرن نیز شناخته می شوند، به گونه ای طراحی شده اند که فرد تشخیص نمی دهد، به سمت فضای زیر شیروانی می رود یا پله ها در طبقه ی بالا به پایان می رسند. در واقع انتهای پله ها را باز گذاشته اند. این مدل دارای طراحی بسیار مدرن و صنعتی است. مهمترین ویژگی پله معلق شبیه سازی پله هایی است که در هوا شناور هستند.

5- پله چوبی و متناسب با فضا

استفاده از پله های چوبی در طراحی راه پله در فضای کم بسیار مرسوم است. استفاده از چوب هایی با بدون فرآوری یکی از بهترین ایده های ممکن به شمار می رود. چوب های طبیعی دارای طرح های الهام بخش هستند. برای طراحی این راه پله ها از منحنی های خانه استفاده می کنند، سعی می شود راه پله به گونه ای طراحی شود، که با گوشه های خانه سازگاری داشته باشد. برای اینکه فضاهای بصری را از دست ندهند، معمولا نرده ها را به دیوار لنگر می اندازند.

6- پله های چوبی تاشو

یکی از کاربردی ترین نمونه های طراحی راه پله در فضای کم استفاده از پله های تاشو می باشد. این پله ها می توانند به عنوان نردبانی برای رفتن به اتاق زیر شیروانی، انباری یا موارد مشابه باشد. طراحی پله های تاشو برای فضاهای محدود به شدت توصیه می شود. استفاده از این نوع طراحی به افراد امکان می دهد فضایی را که پله ها در ساختمان به خود اختصاص می دهند را ذخیره کنیم. با توجه به اینکه استفاده از این نوع پله ها مداوم نمی باشد، بهترین گزینه برای مکان های کوچک می باشد.

7- راه پله های کم جا:عرض نیم متر

تهران استپ به عنوان یکی از مراکز تخصصی در زمینه طراحی راه پله در فضای کم به افرادی که فضای آن ها محدود است پیشنهاد می دهد از این مدل راه پله استفاده کنند. برای ایجاد اتصال میان فضاهای مختلف در مکان های محدود از پله هایی استفاده می کنند، که دارای مصالح ارزانتری هستند. در ساخت این نوع پله ها سطح و مصالحی که به کار می رود بسیار مهم است. انتخاب راه پله های باریک که بیشتر از 50 سانت نباشد گزینه مناسبی برای این موقعیت است.

8- راه پله ساده

یکی از ساده ترین گزینه ها برای طراحی راه پله در فضای کم انتخاب راه پله ساده می باشد. این مدل راه پله ها شباهت زیادی به نردبان دارند و می توانند مسیر شما را به نیم طبقه یا طبقه بالا را آسان کنند. این مدل راه پله ها دارای طراحی سنتی با خطوط ساده ای هستند. این مدل از راه پله ها دارای طراحی ساده هستند، برای ساخت آن ها از متریال هایی مانند چوب و آهن استفاده می شود. این راه پله ها مانند نمونه های قبلی فضای کمی را اشغال می کنند، اما هندریل را باید کمی بالاتر طراحی کنید. معمولا این نوع راه پله ها را در مجاورت اتاق های نشیمن یا غذاخوری استفاده می کنند، که به زیبایی فضا می افزاید.

راه پله ساده

10- راه پله با کمد کناری

راه پله داخل ساختمان کوچک و مدرن باید هوشمندانه انتخاب شود. یکی از طرح های خلاقانه ای که در این موقعیت پیشنهاد می شود، استفاده از راه پله هایی است که به صورت پنهان هستند. این مدل راه پله ها نیاز به نرده ندارند. طراحی آـن می تواند به شکل فرود مستقیم به صورت U یا L باشد. در صورتی که امکان ایجاد نرده دیواری دارید، استفاده از آن راحت تر خواهد بود.

11- راه پله نمای باز

در ادامه طراحی راه پله در فضای کم قصد داریم راه پله های نمای باز را مورد بررسی قرار دهیم. این مدل راه پله ها را با استفاده از متریال هایی نظیر چوب و فلز می سازند. مهمترین مزیت این نوع راه پله ها نیاز به فضای حداقلی دارد. برای نصب این مدل راه پله می تواند برای حفظ ایمنی بیشتر بررروی سازه های آهنی ایجاد شوند. برای نرده ها نیز بر اساس سلیقه ی خود از نرده های فلزی یا چوبی استفاده کنید. برای نصب این راه پله ها احتیاجی به بتن یا فونداسیون نخواهد بود. به این دلیل که راه پبه در کف تمام شده ی خانه ها ثابت می شود. علاوه بر فضاهای بسته می توانید این نوع راه پله را در فضاهای باز نیز به کار ببرید.

12- راه پله بدون فرود

این مدل راه پله به عنوان یک راه پله ی کوچک و استاندارد است که می توانید از آن برای پوشش دادن فضاهای محدود استفاده کنید. در واقع این مدل پله دارای فرود است، اما فرود آن نشان داده نمی شود. به این دلیل که فرود به مراحل مختلفی تقسیم می شود. با استفاده از این تکنیک جهت کاهش استفاده از فضا در طراحی پله استفاده می کنند.

معمولا از این نوع راه پله برای ورودی یا مجاورت اتاق نشیمن استفاده می کنند.

13- طراحی راه پله دو در یک برای فضاهای کوچک

طراحی راه پله در فضای کم یکی از ایده های مورد توجه می باشد. این مدل ها از ظاهری خلاقانه و منحصر به فرد برخوردار هستند. معمولا ظاهر این نمونه از سازه ها به شکل مدرن انتخاب می شود. این سازه ها را با استفاده از چوب و نرده های فولادی طراحی می کنند. بخش زیرین این راه پله ها را به شکل گنجه یا کمد طراحی می کنند. افراد می توانند از این فضا برای اهداف مختلف استفاده کنند. معمولا فضای زیر پله را به صورت مکعب های کوچکی طراحی می کنند، که افراد می توانند طبق سلیقه ی خود از آن ها استفاده لازم را ببرند.

14- طراحی مینیمالیستی راه پله برای فضاهای کوچک

این مدل از پله ها به عنوان یکی از راه حل های مناسب برای صرفه جویی در فضا می باشد. اما اگر این راه پله باید به شکل مداوم مورد استفاده قرار بگیرد، این مدل پله ها نیز دارای ظاهری بسیار باریک هستند. معمولا از آن ها برای فضاهایی استفاده می شود که بسیار کوچک هستند. یک پله باد دید باز و طراحی ساده استفاده از فلز و چوب در این موقعیت بسیار مرسوم است.

طراحی مینیمالیستی راه پله برای فضاهای کوچک

15- طراحی پلکان حالت لوکس برای فضاهای کوچک

با استفاده از راه پله ها می توانید فضای خانه ی خود را به یک محیط لوکس تبدیل کنید. معمولا برای ساخت از این نوع پله ها از چوب، شیشه و نرده های فلزی استفاده می کنند. زمانی که این راه پله ها در نزدیکی درب ورودی قرار می گیرند ظاهر لوکسی را به فضا می بخشند.

راه پله های چوبی نردبانی یکی از گزینه هایی است که می توانید برای فضاهای مدرن و کلاسیک استفاده کنید. این مدل از راه پله ها معمولا به شکل پله گرد یا مارپیچ طراحی می شوند. انتخاب متریال مناسب بر اساس دکوراسیون محل مورد نظر یکی از اساسی در این موقعیت به شمار می رود.

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم به ایده ها طراحی راه پله در فضای کم بپردازیم. انتخاب راه پله های مناسب نیاز به مشاوره و راهنمایی های تخصصی توسط افراد متخصص دارد. گروه تهران استپ به عنوان یک مرجع تخصصی در زمینه طراحی و ساخت انواع راه پله ها می باشد. در حال حاضر با پیشرفت هایی که در زمینه طراحی داخلی به وجود آمده با استفاده از نرم افزارهای مخصوص می توانید قبل از ساخت طراحی پله را در فضای مورد نظر به شکل سه بعدی مشاهده کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *