معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران هشدار داد: شهرداری تهران در مباحث ساخت و سازهای غیرمجاز و اسکان غیررسمی و اقدامات عمرانی بدون پروانه هیچگونه اغماضی نخواهد داشت و اگر در جایی شاهد باشیم که اقدامات در چارچوب پروانه ساخت نباشد نسبت به تقاضای تخریب این بناها به کمیسیون ماده 100 اقدام خواهیم کرد.

به گزارش اخبار ساختمان، حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در رابطه با مدت زمان صدور پروانه اظهار کرد: صدور پروانه‌ ساختمان در مناطق جنوبی معمولا بین 2 تا 4 ماه زمان خواهد برد. در مناطق شمالی نیز بعضا بین 3 الی 6 ماه زمان می برد.
صارمی در پاسخ به این پرسش خبرنگار اخبار ساختمان که شهرداری تهران چه اقداماتی در حوزه کاهش زمان صدور پروانه ساخت انجام داده است؟ توضیح داد: صدور پروانه ساختمان تنها مربوط به شهرداری نیست و بخشی از آن نیز مربوط به مردم و سایر نهادهایی هستند که بایستی از آنها استعلاماتی دریافت کنیم لذا ما در مدیریت شهری برای موفقیت بیشتر در این حوزه تصمیم گرفته ایم که 2 پروانه صادر کنیم که یکی از اینها پروانه شهرسازی است که در اختیار شهرداری است و به دلیل اینکه تمامی الزامات و متغیرهای آن در اختیار مجموعه مدیریت شهری است، این پروانه در کمتر از یک ماه صادر می شود.
وی ادامه داد: باید به این نکته توجه شود که با پروانه شهرسازی نمی توان اقدام به ساخت مسکن کرد اما معمولا تراکم و کلیت یک زمین مشخص می شود تا در صورتی که قصد مشارکت در ساخت داشته باشند و یا برای پرداخت عوارض بتوانند اقدامات لازم را انجام دهند.
معاون شهرسازی و شهرداری تهران با تاکید بر اینکه مدیریت شهری اقدامات زیادی را برای کاهش مدت زمان صدور پروانه انجام داده است، گفت: تلاش مدیریت شهری بر این بوده است تا مدت زمان صدور پروانه کاهش پیدا کند که خوشبختانه این امر تا حدودی میسر شده است و به طور مثال در منطقه 15 متوسط زمان صدور پروانه حدود 2 ماه است، اما مطابق قانون بایستی این زمان باز هم کاهش پیدا کند.
صارمی همچنین گفت: علی رغم اینکه ما در تلاش هستیم تا زمان صدور پروانه کاهش پیدا کند اما در برخی موارد به علت اینکه شامل مواردی مانند ماده 12 و یا کمیسیون ماده 7 باغات می شوند، ممکن است گاها بیش از یک سال طول بکشد که این موارد خارج از اراده مدیریت شهری است؛ در کنار این موارد نیز گاهی مالکان به واسطه کمبود منابع مالی ممکن است عامل طولانی شدن روند صدور پروانه ساخت باشند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تأکید بر اینکه زمان صدور پروانه ساختمانی تنها به مدیریت شهری مربوط نیست، گفت: یکی از مسائلی که موجب کند شدن فرآیند صدور پروانه می شود، برخط نبودن ارتباطات بین سازمان ها و نهادهای ذیربط از جمله وزارت مسکن و شهرسازی، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی، شرکت گاز، برق و آب و… است که در صورت برخط شدن این ارتباطات، از اتلاف زمان نه تنها برای صدور پروانه بلکه در سایر امور جلوگیری خواهد شد.
صارمی تاکید کرد: با توجه به این موارد اما خوشبختانه در حال حاضر به علت سیستمی شدن روند صدور پروانه ساخت، فرایند صدور پروانه از سرعت خوبی برخوردار است.
وی در رابطه با اینکه کدام مناطق بیشترین و کمترین آمار صدور پروانه را دارند، بیان داشت: منطقه ۱۵ بیشترین آمار صدور پروانه را دارد. در مناطق شمالی نیز آمار صدور پروانه رو به کمی رفته است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران درباره افزایش ساخت و سازها در سکونتگاه های غیررسمی نیز هشدار داد: توصیه و خواهش شهرداری تهران به افرادی که در مباحث ساخت و سازهای غیرمجاز و اسکان غیررسمی و هرگونه اقدام عمرانی بدون پروانه فعال هستند این است که شهرداری هیچگونه اغماضی نخواهد داشت و اگر در جایی شاهد باشیم که ضوابط و مقررات ملی ساخت رعایت نشود و یا اقدامات در چارچوب پروانه ساخت نباشد نسبت به تقاضای تخریب این بناها به کمیسیون ماده 100 اقدام خواهیم کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *