در این مطلب با عوامل تاثیرگذار بر ترک و شکستگی کاشی و سرامیک آشنا شده و یاد میگیریم که ترمیم لعاب سرامیک دستشویی و کاشی کاری آشپزخانه چطور اجرا میشود.
به گزارش اخبار ساختمان، کاشیهای ساختمانی و سرامیکها، یکی از اصلیترین متریالهای مقاوم ساخت و ساز محسوب میشوند. با این حال گاهی ممکن است دچار ترکخوردگی یا شکستگی شوند. این ترکها نه تنها ظاهر زیبای محیط را تحت تاثیر قرار میدهند بلکه باعث نفوذ آب و رطوبت سطح شده و به زیرساختها آسیب میزنند. اما چه عواملی باعث خرابی و ترکخوردگی میشوند؟ ترمیم سرامیک لب پر شده چگونه ممکن است؟ در این مطلب با عوامل تاثیرگذار بر ترک و شکستگی کاشی و سرامیک آشنا شده و یاد میگیریم که ترمیم لعاب سرامیک دستشویی و کاشی کاری آشپزخانه چطور اجرا میشود.
عوامل شکستن و خراب شدن کاشی
به طور کلی اصلیترین عوامل ترک کاشی و سرامیک عبارتاست از:
1. ضربه: اصلیترین دلیل شکستگی کاشی و سرامیک ضربه ناگهانی است. وقتی جسمی سنگین به کاشی برخورد میکند، احتمال دارد که کاشی دچار ترک یا شکستگی شود.
2. نصب بیکیفیت: اگر بندکشی کاشی با کیفیت نامناسبی اجرا شود و چسب اپوکسی و ملات به صورت غیرحرفهای روی کاشی زده شود، احتمال شکستن یا ترک کاشی بیشتر خواهد شد.
3. تغییرات دما: تغییرات دما یکی دیگر از عوامل مهم در خرابشدن کاشی و سرامیک است. اگر کاشی و سرامیک در محیطهایی قرار داشته باشند که به طور مداوم تحت تاثیر تغییرات دمایی شدید قرار میگیرند، احتمال ترک و شکستگی بیشتر میشود.
4. استفاده از دوغاب نامناسب: اگر دوغاب به درستی اجرا نشود، درز کاشیها به محلی برای نفوذ رطوبت تبدیل شده و بعد از مدتی کوتاه باید به تعویض كاشی و سرامیک فکر کنید.
5. رطوبت بالا: رطوبت بالا در محیط به ایجاد کپک و باکتری در زیر کاشی منجر شده که خود عاملی برای تخریب بیشتر کاشیها است.
6. استفاده از مواد شیمیایی نامناسب در نظافت: تمیزکردن کاشی و سرامیک با مواد شیمیایی قوی به مرور زمان به ساختار لعاب سرامیک و کاشی آسیب شده و حتی باعث تغییر رنگ آنها میشود.
چطور کاشی شکسته را ترمیم کنیم؟
برای شروع باید ابزار و مواد مورد نیاز را آماده کنید:
* چسب ترمیم(چسب اپوکسی یا چسب سرامیک(
* دوغاب (ملات مخصوص کاشیکاری)
* چکش پلاستیکی یا چکش کوچک
* قلم مو
* اسفنج یا پارچه نرم
* کاردک یا ابزار پلاستیکی کوچک
* تیغ یا دستگاه برش کاشی
* کاشی یدک (در صورت نیاز به تعویض)
* درزگیر
مراحل ترمیم کاشی ترک خورده
اگر بخواهید کاشی و سرامیک کف ترک خورده را ترمیم کنید، مراحل زیر را به ترتیب جلو بروید:
1. تمیز کردن سطح کاشی
در شروع، اول سطح کاشی ترک خورده را با اسفنج یا پارچه نرم و آب گرم تمیز کنید. تمیز کردن سطح باعث میشود چسب با کیفیت بیشتری روی کاشیها بچسبد.
2. استفاده از چسب برای ترکها
بعد از تمیز کردن سطح، زمان آن رسیده که ترکهای کاشی را با چسب مخصوص پر کنید. چسبهای اپوکسی یا چسب سرامیک گزینههای مناسبی برای این کار هستند. مقداری از چسب را روی ترک بزنید و با کاردک پلاستیکی، چسب را بهطور یکنواخت روی ترکها پخش کنید. مراقب باشید که چسب فقط روی ترکها باشد و به بقیه سطح کاشی پخش نشود.
3. پاک کردن چسبهای اضافی
پس از پر کردن ترکها با چسب، حدود 10 الی 15 دقیقه صبر کنید تا چسب کمی خشک شود. سپس با یک پارچه نرم یا اسفنج، چسبهای اضافی را از روی سطح کاشی پاک کنید. در این مرحله باید سریع عمل کنید، چرا که اگر چسب کاملاً خشک شود، پاک کردن آن مشکل خواهد بود.
4. استفاده از درزگیر
برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و ایجاد دوام بیشتر در ترمیم ترکها، میتوانید از درزگیر (سیلیکون یا مواد مشابه) روی ترکهای پر شده استفاده کنید. درزگیر را به دقت روی ترکها بزنید و مطمئن شوید که همه قسمتهای ترک را پوشش دادهاید.
5. تمیزکاری نهایی
پس از خشک شدن کامل درزگیر، با یک پارچه نرم سطح کاشی را مجدداً تمیز کنید. حالا کاشی ترکخورده شما به شکلی قابلقبول ترمیم شده است.
مراحل تعویض کاشی شکسته
در مواردی که کاشی بهطور کامل شکسته و ترمیم آن امکانپذیر نیست، تعویض کاشی شکسته دیوار گزینه مناسبتری است. مراحل تعویض کاشی را به ترتیب زیر دنبال کنید.
1. جدا کردن کاشی شکسته
ابتدا باید کاشی شکسته را از محل خود جدا کنید. برای این کار از چکش کوچک یا چکش پلاستیکی استفاده کنید و به آرامی روی کاشی ضربه بزنید تا تکههای شکسته جدا شوند. همچنین میتوانید از تیغ یا دستگاه برش کاشی برای برش دادن ملات اطراف کاشی استفاده کنید.
2. تمیز کردن محل کاشی
پس از جدا کردن کاشی شکسته، ملات یا چسب باقیمانده در محل را با کاردک یا ابزار مناسب بردارید. این کار را با دقت انجام دهید تا سطح زیر کاشی بهطور کامل صاف و تمیز شود.
3. آمادهسازی کاشی جدید
حال نوبت به نصب کاشی جدید میرسد. اگر کاشی یدک دارید، آن را آماده کنید. در صورتی که کاشی یدک ندارید و کاشی جدید کمی بزرگتر است، میتوانید از دستگاه برش کاشی برای بریدن آن به اندازه مناسب استفاده کنید.
4. نصب کاشی جدید
بعد از آمادهسازی کاشی، مقداری چسب کاشی به پشت کاشی بزنید و آن را در محل مورد نظر قرار دهید. کاشی را به آرامی فشار دهید تا به خوبی به سطح بچسبد. برای تراز کردن کاشی با سایر کاشیها، از چکش پلاستیکی استفاده کنید و به آرامی به کاشی ضربه بزنید.
5. دوغابریزی
پس از نصب کاشی جدید، دوغاب را آماده کنید و با کمک کاردک یا قلم مخصوص، دوغاب را بین کاشیها و درزها پخش کنید. مطمئن شوید که همه درزها به خوبی با دوغاب پر شدهاند. بعد از 10 تا 15 دقیقه که دوغاب کمی خشک شد، با یک اسفنج مرطوب اضافی دوغاب را از روی سطح کاشی پاک کنید.
6. درزگیری
در آخرین مرحله، از درزگیر برای پوشاندن درزهای بین کاشیها استفاده کنید. این کار باعث افزایش دوام و جلوگیری از نفوذ رطوبت میشود.
در این مطلب تعویض سرامیک شکسته کف و ترمیم سرامیک سوراخ شده را مرور کردیم. خوب است بدانید که هر نوع فعالیت در حوزه بازسازی و خدمات خانه به تجربه و دقت و حوصله کافی نیاز دارد. پس اگر زمان کافی برای کسب تجربه ندارید، بهتر است با گرفتن قیمت کاشی کاری از متخصصان، نسبت به بهسازی و ترمیم کاشیها اقدام کنید.
بدون دیدگاه