کارشناس بازار مسکن گفت: بازار مسکن هم اکنون در رکود تورمی قرار دارد اما قیمت ها در بازار اجاره بها روز به روز بیشتر می شود و بازار سرمایه ای مسکن در بازار مصرفی پیشی گرفته است.

به گزارش اخبار ساختمان، در هفته ای که گذشت رویدادهای مختلفی در حوزه راه و شهرسازی رخ داد که در ادامه به اهم این اخبار اشاره شده است.

میانگین قیمت مسکن در تهران متری ۸۷ میلیون تومان!

بر اساس گزارش بانک مرکزی در تیر ماه سال ۱۴۰۳، تعداد آپارتمان های مسکونی معامله شده در شهر تهران به ۳.۶ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۸.۱ درصد کاهش و ۲۷.۱ درصد افزایش نشان می دهد.
همچنین در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران ۸۷۴.۶ میلیون ریال بود که حاکی از افزایش ۱.۸ درصدی میانگین قیمت مسکن در تهران نسبت به ماه قبل است.
گفتنی است، بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در تیر ماه ۱۴۰۳ در شهر تهران به تفکیک عمر بنا حاکی از آن است که واحدهای تا پنج سال ساخت با سهم ۲۶.۶ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند.

قیمت مصوب بلیت تهران به مشهد ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است

مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی با بیان اینکه هم اکنون تمام شرکت های هواپیمایی خواهان جابه‌جایی زائران به مشهد مقدس هستند، گفت: در حال حاضر ۲۲ شرکت هواپیمایی فعال است که تمام ایرلاین ها مجوز جابه‌جایی زائران از تمام نقاط کشور به مشهد را دارند.
وی ادامه داد: با توجه به برنامه ریزی گسترده و عرضه تعداد قابل توجهی بلیت هواپیما به مقصد مشهد، هم‌اکنون در سایت های فروش، بلیت به وفور موجود است و زائران دغدغه ای در این راستا نخواهند داشت. سقف نرخ بلیت مشهد که از سوی شرکت های هواپیمایی اعلام شده، ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است.
سامانی تصریح کرد: با توجه به اینکه ایرلاین ها، قیمت تعیین شده ای را اعلام کردند اما هم‌اکنون تعدادی از شرکت های هوایی در حال عرضه بلیت با قیمت پایین تر از نرخ مصوب هستند و بلیت های برگشت از مشهد به تهران نیز به قیمت ۶۰۰ الی ۷۰۰ هزار تومان به فروش می رسد که به عبارت دیگر کمتر از یک چهارم قیمت مصوب شده، عرضه می شود.
دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی در پایان گفت: عرضه بلیت مشهد بالاتر از نرخ ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان غیر مجاز خواهد بود و با توجه به عرضه گسترده بلیتی که وجود دارد، دلالان بازار سیاه نمی توانند به این بازار ورود داشته باشند.

بازار مسکن به قیمتگذاری دستوری توجهی ندارد

فرهاد بیضایی کارشناس ارشد حوزه مسکن با اشاره به اینکه با قوانین دستوری، نمی توان بازار مسکن را کنترل کرد، گفت: از اواخر سال ۱۳۹۹ و اوایل سال ۱۴۰۰ وضعیت مسکن در شرایط تورم بسیار سنگینی قرار گرفت. در ادامه نیز با توجه به سیاست هایی که به خصوص در حوزه بانک مرکزی اتفاق افتاد، از اواسط سال ۱۴۰۲ بازار مسکن در شرایط تثبیت قیمت و تقریباً رکودی قرار گرفت.
بیضایی ادامه داد: طرح مسکن مهر در دولت نهم و دهم آغاز شد اما در همان دولت به پایان نرسید. دولت روحانی این طرح را با عنوان مسکن ملی ادامه داد و دولت سیزدهم همگام با اجرای طرح نهضت ملی مسکن نسبت به تکمیل و تحویل واحدهای مسکن مهر اقدام کرد و موضوع ساخت چهار میلیون واحد نهضت ملی در دولت سیزدهم، یک مساله جدی بود که مطرح شد و تقریباً تمام واحدهایی که در دولت شهید رئیسی تا همین اواخر افتتاح شد یا تعدادی از واحدهای مسکن مهر بود یا واحدهای مسکن ملی دولت قبلی بوده، زیرا واحدهای نهضت ملی در دولت سیزدهم به مرحله بهره برداری و افتتاح نرسیده است. البته لازم به ذکر است، وعده مسکنی دولت سیزدهم، نیاز کشور است که دولت چهاردهم باید در راستای رفع کمبود مسکن و خانه دار شدن مستأجران گام بردارد، زیرا اگر دولت فعلی برخلاف این تعهد عمل کند در سال های آینده با مشکلات زیادی اعم از کمبود مسکن مواجه خواهیم شد.
وی تاکید کرد: ساخت مسکن در کشور باید تداوم داشته باشد و برای استمرار این فرآیند دولت باید یک نقشه و قانون منسجم تصویب کند. ساخت مسکن علاوه بر اینکه مسیر مستأجران را برای خرید خانه هموار می کند، موجب کاهش قیمت نیز خواهد شد زیرا مدیریت قیمت بازار مسکن با میزان عرضه و تقاضا ارتباط مستقیمی دارد.
مهر

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *