فضای داخلی آسمان خراش 64 طبقه برج موری جی پی شامل ترکیبی از فضاهای مسکونی و اداری می شود.
به گزارش اخبار ساختمان، برج موری جی پی (Mori JP Tower) که توسط پلی کلارک اند پارتنرز (Pelli Clarke & Partners) طراحی شده است، بلندترین آسمان خراش جدید ژاپن محسوب می شود. این آسمان خراش با ارتفاع 325 متر در شهر توکیو قرار دارد و با استفاده از ترکیبی از ویژگی های پایدار کاهش مصرف انرژی مبتنی بر شبکه سراسری را هدف قرار داده است.
همچنین، برج موری جی پی مقاوم در برابر زمین لرزه طراحی شده و در برابر لرزه خیزی ژاپن استقامت بالایی ارائه می کند. این آسمان خراش در منطقه طرح توسعه تپه آزابودای (Azabudai Hill) قرار دارد. این منطقه ای جدید با فضای سبز فراوان و برخی ساختمان های بلند دیگر است.
برج موری جی پی؛ آسمان خراشی به شکل نیلوفر آبی
این برج چشمگیر دارای نمای شیشه ای و فرمی منحصر به فرد است که تصویر یک گل نیلوفر آبی را به ذهن انسان می آورد. برجی موری جی پی دارای یک تاج زیبا از چهار گلبرگ شیشه ای منحنی است که شکل متقارن و الهام گرفته شده از گل نیلوفر آبی را به آن می بخشد.
نمای بیرونی با نوارهای نورپردازی یکپارچه شده هرچه بیشتر جلب توجه می کند. نورپردازی توسط شرکت آمریکایی لوبزرواتوار اینترنشنال (L’Observatoire International) طراحی شده است و در هنگام شب به طرزی جادویی می درخشد.
فضای داخلی ساختمان 64 طبقه برج موری جی پی شامل ترکیبی از فضاهای مسکونی و اداری می شود. شرکت پذیرایی امان (Aman) یازده طبقه بالای برج را در اختیار خواهد گرفت و اقامتگاه های امان (Aman Residences) را شکل خواهد داد.
اگرچه برج موری جی پی بلندترین آسمان خراش ژاپن است، اما بلندترین سازه این کشور نیست. بلندترین سازه ژاپن توکیو اسکای تری (Tokyo Skytree) است که 634 متر ارتفاع دارد. حتی برج توکیو (Tokyo Tower) با 333 متر ارتفاع بلندتر از آسمان خراش موری جی پی است. اما از آنجایی که دو سازه نام برده در اصل برج های پخش برنامه و رصد هستند، نمی توانند در فهرست رده بندی ارتفاع شورای ساختمان های بلند و اقامتگاه های شهری قرار بگیرند.
مقاومت چشمگیر در برابر زمین لرزه
برج موری جی پی ساختمان قابل توجهی است زیرا می تواند به رغم ارتفاع زیاد خود همچنان در برابر زمین لرزه ای به بزرگی 9 ریشتر نیز مقاومت کند. این به واقع شاهکاری ستودنی است که می تواند جان انسان ها را نجات داده و میزان خسارت و ویرانی را کاهش دهد. لوله های فولادی سازه ای برج با بتن مقاومت بالا پوشیده شده و ساختمان به چندین میراگر (دمپر) برای مقاومت در برابر زمین لرزه مجهز شده است.
قطعات فولادی و بتنی با مقاومت بالا برای تعادل آسمان خراش به کار گرفته شده اند و دستگاه های کنترل لرزش در قسمت های مرکزی قرار گرفته اند، جایی که لرزش در هنگام زمین لرزه می تواند به طور موثر کاهش یابد و در نتیجه مقاومت بالایی در برابر لرزش ایجاد می شود. افزون بر این، دستگاه های کنترل لرزش در مقیاس بزرگ که به عنوان میراگرهای جرم فعال شناخته می شوند، به کاهش تاب خوردن در بالای ساختمان هنگام وزش بادهای شدید کمک می کنند.
عصر ایران
بدون دیدگاه