یک کارشناس برنامه ریزی شهری و استاد دانشگاه خوارزمی معتقد است که تهران از ظرفیت بالا برای ساخت ساختمان های مسکونی بلند (آسمانخراش) همانند سایر کشورهای جهان برخوردار است حال آنکه پایتخت ایران فاقد این اماکن بلند مرتبه مناسب و متعدد است.
به گزارش اخبار ساختمان، علی شماعی در ادامه اظهار کرد: اغلب کشورهای دنیا به سمت بلند مرتبه سازی مدرن گام برداشته اند در حالیکه این خلاء به خوبی در کشور و بویژه شهر زیبای تهران احساس می شود.
وی با بیان اینکه نباید در امر شهرسازی از دیگر کشورهای توسعه یافته دنیای امروز عقب بمانیم، افزود: معتقدم تهران فضا و ظرفیت قابل توجهی برای ساخت ساختمان های بلند مرتبه مسکونی بزرگ و پایدار دارد که می توان از مزیت های این فضاها بهره گرفت.
این کارشناس شهری به برج تهران اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر بلندترین برج موجود در پایتخت این برج است که در محدوده بزرگراه حکیم واقع شده و دارای امکانات رفاهی و خدمات شهری و نیز فضای سبز مناسب است که موجب کاهش تردد زیاد در سطح شهر و البته آسایش، آرامش و رضایت مندی ساکنان آن شده است.
به گفته این استاد دانشگاه خوارزمی، آسمان خراش های بلند با دارا بودن کاربری های خدماتی، فراغتی، ورزشی، آموزشی، بهداشتی و درمانی و تامین اکثر مایحتاج زندگی بصورت متمرکز در درون خود و یا همجوار خود موجب می شوند بسیاری از هزینه ها کاهش یابد.
شماعی اضافه کرد: این فضاها در شهرسازی و معماری کلانشهرها می تواند به آسایش و آرامش شهرها کمک کند و موجب کاهش هزینه های حمل و نقل، تخریب محیط زیست، کاهش هزینه های تاسیسات و تجهیزات شهری، تولید چشم انداز خوب شهری، تهویه خوب فضای سکونتی و کاهش آلودگی هوا و ترافیک شود.
وی ادامه داد: تمرکز و تجمع تمامی خدمات شهروندی و قرارگیری و همجواری سکونت و کار در نزدیکی هم در برج سازی ها تسهیل حکمران خوب شهری بوده و موجب کاهش اتلاف انرژی به ویژه منابع آبی و سایر منابع انرژی کشور می شود و از منابع محیط زیست حفاظت کرده خواهد شد که امکانات بهتری به شهروندان می دهد.
شماعی افزود: درست است که الگوهای شهرسازی باید متنوع باشد اما معتقدم در تمدن نوین با نگاهی به پیش رو در امر شهرسازی مدرن در کشور باید گام برداریم، باید با نوسازی و بازآفرینی بافت های فرسوده از طریق تجمیع پلاک های متعدد و بلند مرتبه سازی و آسمان خراش های مناسب در پایتخت و نیز دیگر کلانشهرها در فرآیند به تسهیلگری شهرداری ها گام های نویی در امر توسعه مسکن و محیط کسب و کار و آسایش و آرامش مردم تلاش و اقدامات اجرایی انجام دهند.
این کارشناس شهری تاکید کرد: با توجه به بهره گیری از تجارب خوب جهانی و داخلی، برج سازی می تواند موجب ارتقای کیفیت زندگی شهری شود در صورتی که سازندگان مجرب از تجارب خوب جهانی اقدام به برج سازی کنند و ضوابط و اصول برج سازی را بدانند و اجرا کنند به ویژه ایمن سازی و فضاهای باز و سبز لازم در ساخت رعایت شود، در این صورت کیفیت زندگی و زیست پذیری و حکمرانی خوب شهری ارتقا یافته و بهره وری، تحول، پیشرفت و حیات مدنی شهری تحول و تکامل می یابد.
این استاد دانشگاه با اشاره به بافت های فرسوده در تهران هم گفت: فضا و مکان مناسب برای بلند مرتبه سازی در تهران فراوان است، می توان از بافت های فرسوده ای که در تهران وجود دارد و میزان و وسعت آنها هم کم نیست برای بلند مرتبه سازی استفاده کرد.
وی اظهار کرد: می توان تعدادی از خانه های ریزدانه ای که در محدوده بافت فرسوده قرار گرفته اند را تجمیع کرد و با مشارکت مالکان، سازندگان و شهرداری ها و دولت، اقدام به ساخت برج هایی بلند کرد تا همگی با نوسازی این فضاهای شهری از طریق باز آفرینی شهری پایدار بهره مند شوند و شهری زیبا و پایدار با کارکردهای متنوع برای همه ایجاد شود.
این کارشناس مسایل شهری در ادامه افزود: با رونق گرفتن بلند مرتبه سازی در پایتخت؛ هم شهرنشینانی که در بافت های فرسوده و محدوده های کم برخوردار و ناپایدار ساکنند و از تاسیسات و تجهیزات و امکانات شهری کمی برخوردارند و هم سازندگان و شرکت های توسعه گر در امر ساخت و ساز؛ همگی از طریق نوسازی و بازآفرینی فضاهای نو و محیط کسب و کار جدید از شرایط متناسب تری بهره مند می شوند.
شماعی تاکید کرد: از مسوولان مدیریت شهری و متولیان درخواست دارم تا با برنامه ریزی و مدیریت و نظارت های لازم در تحقق این امر اهتمام ورزند.
در حال حاضر در کشورهایی صنعتی همچون ژاپن آسمانخراش هایی بیش از ۱۲۰ طبقه وجود دارد.
برج تهران که هم اینک بلندترین بلند مرتبه تهران بشمار می آید دارای ۶۴ طبقه است.
ایرنا
بدون دیدگاه