کارگران ساختمانی در انتظار ورود طرح بیمه کارگران ساختمانی به صحن علنی مجلس هستند و از سنگ اندازی مقابل تصویب این طرح بسیار نگرانند.
به گزارش اخبار ساختمان، آنطور که نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس وعده داده اند، قرار است تکلیف بیمه کارگران ساختمانی به زودی در مجلس مشخص شود. مصوبه ای که در سال ۱۴۰۱ به تصویب رسید، با اعتراض برخی از نمایندگان و به بهانه تاثیر آن روی افزایش قیمت مسکن کنار گذاشته شد و مجلسی ها رای دادند که برای مدت دو سال به جای مصوبه ۱۴۰۱ قانون سال ۹۳ اجرا شود که البته این تصمیم مجلس با مخالفت شورای نگهبان مواجه شد. حالا کارگران ساختمانی در انتظار ورود طرح بیمه کارگران ساختمانی به صحن علنی مجلس هستند و البته از سنگ اندازی مقابل تصویب این طرح نیز بسیار نگرانند.
حسن علیزاده (رئیس کانون کارگران ساختمانی خراسان جنوبی) گفت: اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی بیش از دو سال در مجلس است و قرار است به زودی به صحن برسد، توقع ما از نمایندگان مجلس این است که این طرح را تصویب کنند و مشکل بیمه کارگران ساختمانی را حل کنند.
وی با اشاره به بررسی مجدد طرح در کمیسیون اجتماعی و تغییر سهم حق بیمه کارفرما از ۱ تا ۴ درصد به ۱ تا ۶ درصد گفت: ایراداتی که نمایندگان به طرح قبلی وارد کرده بودند در جلسه کمیسیون رفع شد و طرح جدید از آن جهت که سهم حق بیمه کارفرمای ساختمانی مناطق گرانتر را بیشتر از کارفرمای مناطق ارزانتر کرده، عادلانه تر است. اما حق بیمه ای که از سوی کارفرما قرار است پرداخت شود بسیار ناچیز و کمتر از یک درصد درآمد کارفرما را شامل می شود.
علیزاده تأکید کرد: به نظر می رسد عده ای همچنان به این بهانه که هزینه های مسکن با بیمه کارگران ساختمانی بالا می رود به دنبال لابی برای جلوگیری از به ثمر رسیدن طرح هستند. واقعا نمی دانیم مخالفان به دنبال چه هستند و چرا یک کارگر ساختمانی باید از حداقل ها محروم باشد.
رئیس کانون کارگران ساختمانی خراسان جنوبی گفت: بالای ۵۰ درصد از حوادث ناشی از کار در بخش ساختمانی اتفاق می افتد اما این کارگران از بیمه اجتماعی که حق مسلم و ابتدایی کارگران است محروم هستند. در نبود بیمه اجتماعی اگر حادثه ای برای کارگر پیش بیاید و خانه نشین شود و یا فوت کند، خانواده این کارگر بدون مستمری به حال خود رها می شوند.
این فعال کارگری گفت: طبق قانون، چنانچه کارگر ساختمانی در حادثه کار خانه نشین شود و یا فوت کند تأمین اجتماعی باید برای آن خانواده مستمری برقرار کند، اما این کار دردسر دارد و مواردی داشتیم که کارگر بدون بیمه در حادثه کار فوت شده ولی هنوز مستمری برای خانواده برقرار نشده است.
علیزاده ادامه داد: مسئله این است که سازمان تأمین اجتماعی به این بهانه که منابع لازم را ندارد، به تعهدات خود عمل نمی کند. قطع بیمه کارگران ساختمانی نیز به همین بهانه اتفاق افتاد. کار ساختمانی یک کار فصلی است و بسیاری از کارگران ساختمانی در فصل هایی از سال که هوا سرد است، کار نمی کنند و یا به کارهایی مثل مسافرکشی رو می آورند. بازرسان تأمین اجتماعی بدون در نظر گرفتن ماهیت این شغل، بیمه بسیاری از کارگران ساختمانی را قطع کرده اند.
رئیس کانون کارگران ساختمانی خراسان جنوبی تأکید کرد: کارگران ساختمانی زحمتکش ترین و محروم ترین اقشار جامعه هستند و از ابتدایی ترین حق خود محرومند. مجلس باید هر چه سریع تر مسئله بیمه کارگران ساختمانی را با تصویب اصلاحیه ماده ۵ حل کند.
امید اشرف (رئیس کانون کارگران ساختمانی میاندوآب) نیز با اشاره به طولانی شدن روند تصویب اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی گفت: در حالی که رئیسجمهور دستور رسیدگی به موضوع بیمه کارگران ساختمانی را داده اند، شنیده ایم که وزارت راه در به نتیجه رسیدن بیمه کارگران ساختمانی سنگ اندازی می کند. ظاهرا معاون وزیر راه رایزنی هایی انجام داده اند که مجددا تصویب این طرح را به تأخیر بیندازند.
وی گفت: از آقای رئیسجمهور و وزیر کار می خواهیم به این مسئله ورود کنند و اجازه ندهند کارگران ساختمانی بیش از این از حقوق خود محروم بمانند. در حال حاضر بیش از نیمی از حوادث کار مربوط به کارگران ساختمانی است و این آمار نسبت به جمعیت ما بسیار زیاد است و کارگران ساختمانی تنها هشت درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهند.
اشرف در مورد وضعیت کارگران ساختمانی گفت: به دلیل رکودی که در حوزه مسکن ایجاد شده در بسیاری از شهرها اکثر کارگران ساختمانی بیکار شده اند و مجبورند برای کار به کشورهای همسایه مهاجرت کنند.
وی در مورد ادعای افزایش قیمت مسکن در صورت تصویب اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی گفت: این بهانه ها به هیچ وجه قابل قبول نیست. طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس ۰.۱ تا ۰.۳ درصد از درآمد کافرمای ساختمانی در نهایت صرف بیمه کارگران می شود که این در مقابل سود کارفرمای ساختمانی هیچ است.
رئیس کانون کارگران ساختمانی میاندوآب گفت: آن ها که نگران افزایش قیمت ملک هستند چرا واکنشی به افزایش قیمت سیمان و گچ و میلگرد و زمین نشان نمی دهند؟! آیا در طول این سال ها که کارگران ساختمانی از بیمه محروم بودند، قیمت مسکن گران نشده؟ این چه استدلال هایی است که برای محروم کردن کارگران ساختمانی از مسلم ترین حقشان می آورند؟
عباس شیری (رئیس کانون کارگران ساختمانی قم) نیز با انتقاد از موضع وزاری راه و شهرسازی و کشور در مورد بیمه کارگران ساختمانی گفت: از سال گذشته قیمت مصالح ساختمانی – آنهم مصالحی که تولید داخل هستند – بیش از صد درصد افزایش یافته است، اما صدای وزیر راه و شهرسازی درنیامده است؛ حالا بهانه می آورند که برقراری بیمه کارگران ساختمانی باعث افزایش قیمت مسکن می شود! به هیچ عنوان این بهانه ها را قبول نمی کنیم و برای به نتیجه رسیدن بیمه کارگران ساختمانی مقابل مافیای ساخت و ساز و طرفدارانشان می ایستیم.
شیری بیان کرد: متأسفانه برخی از دولتی ها هیاهوی دروغین مافیای ساخت و ساز را تکرار می کنند و با ادعای کذب تأثیر اصلاحیه ماده ۵ بر افزایش قیمت مسکن مقابل ضعیفترین کارگران کشور می ایستند. این در حالی است که طبق نظر کارشناسی مرکز پژوهش های مجلس، کمیسیون اجتماعی و کانون کارگران ساختمانی حق بیمه تعیین شده به عنوان سهم کارفرما نهایتا نیم درصد قیمت ملک است.
رئیس کانون کارگران ساختمانی قم گفت: کارگران ساختمانی بسیاری در صف بیمه هستند و بیمه کارگران بسیاری نیز در طول این مدت حذف شده است. قرار بود با اصلاحیه ماده ۵ مشکلِ منابع تامین اجتماعی برای برقراری بیمه کارگران حل شود اما این طرح بیش از دو سال در مجلس است و در حالیکه بررسی های بسیاری روی آن انجام شده هنوز به نتیجه نرسیده است. در این مدت تعدادی از کارگران فوت کرده و خانه نشین شده اند و از بیمه اجتماعی محروم مانده اند.
شیری تاکید کرد: با رأیی که شورای نگهبان داده دیگر نمایندگان مجلس نمی توانند این طرح را کنار بگذارند و باید تکلیف بیمه کارگران را مشخص کنند.
بیشتر بخوانید: بیمه 300 هزار کارگر ساختمانی قطع شد
ایلنا
بدون دیدگاه