امروزه یکی از رشته‌های پرطرفدار در بین افراد مختلفی که به حوزه فنی علاقه‌مند هستند، رشته برق ساختمان است. طبق آموزش‌های این رشته، داوطلبان با صفر تا صد مفاهیم برق به صورت تخصصی آشنا می‌شوند و با تکیه بر آموخته‌های خود می‌توانند به عنوان برقکار ساختمان مشغول به کار شوند.

به گزارش اخبار ساختمان، امروزه یکی از رشته‌های پرطرفدار در بین افراد مختلفی که به حوزه فنی علاقه‌مند هستند، رشته برق ساختمان است. طبق آموزش‌های این رشته، داوطلبان با صفر تا صد مفاهیم برق به صورت تخصصی آشنا می‌شوند و با تکیه بر آموخته‌های خود می‌توانند به عنوان برقکار ساختمان مشغول به کار شوند.

در این مطلب قصد داریم به بررسی این رشته بپردازیم، اگر شما هم قصد ورود به این بازار کار در این حوزه را دارید، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان مطلب ما را همراهی کنید.

رشته برق ساختمان کاردانش و فنی حرفه ای چیست و شامل چه مطالبی می‌شود؟

رشته برق ساختمان کاردانش و فنی حرفه ای چیست و شامل چه مطالبی می‌شود؟

همه ما از اهمیت نقش برق در زندگی خود آگاهیم و می‌دانیم در یک سازه اگر این بخش دچار مشکل باشد، می‌تواند تاثیر مستقیمی روی روند کارهای روتین ما بگذارد. پیرو همین موضوع است که رشته برق در بین علاقه‌مندان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. در نظر داشته باشید که در طول این دوره با مفاهیمی نظیر؛ سیستم‌های روشنایی، دزدگیر، آیفون تصویری، سیستم اعلام حریق، درب اتوماتیک، دوربین مدار بسته، برق اضطراری و… آشنا خواهید شد.

این رشته یکی از زیرشاخه‌های صنعت محسوب می‌شود که از اصول ریاضیات و فیزیک تشکیل می‌شود.

آشنایی با دروس برق ساختمان کاردانش و فنی حرفه ای

برای شناخت بهتر این رشته، لازم است تا دروسی که در طول آن تدریس می‌شوند را بشناسید. این دروس و سرفصل‌های آن‌ها حدود 105 ساعت طول می‌کشد که توسط اساتید متخصص به دانشجویان آموزش داده می‌شود و به شرح زیر می‌باشند:

* دروس عمومی 42 ساعت شامل؛ زبان خارجه، دینی، تربیت بدنی، آمادگی دفاعی؛ عربی، فارسی، تاریخ، علوم اجتماعی، سلامت و بهداشت، انسان و محیط زیست، مدیریت خانواده و سبک زندگی، تفکر و سواد رسانه‌ای(
* شایستگی‌های پایه فنی(ریاضیات) 2 ساعت
* شایستگی‌های فنی(دروس مهارتی) 50 ساعت
* شایستگی‌های غیرفنی 9 ساعت شامل؛ کاربرد فناوری‌های نوین، اخلاق حرفه‌ای، الزامات محیط کار، کارگاه نوآوری و کارآفرینی(
* مهارت اختیاری 2 ساعت

توجه داشته باشید که برای تکمیل روند آموزش، لازم است تمامی دروس گفته شده را در ساعت آموزشی مشخص، بگذرانید.

در رشته شغل برقکاری ساختمان چه مهارت‌هایی آموزش داده می‌شود؟

این رشته هم مثل سایر رشته‌ها علاوه بر دروس عمومی و پایه، دارای مهارت‌هایی است که هنرجویان در طول گذراندن ساعات آموزشی، آن‌ها را یاد می‌گیرند. به این نکته توجه داشته باشید که این مهارت‌ها تنها برای افرادی تعریف می‌شود که در رشته برق ساختمان وارد می‌شوند و شامل موارد زیر می‌شود:

* نصب و راه‌اندازی سیستم زمین حفاظتی(ارتینگ)
* برقکاری ساختمان؛ از مهارت‌های مورد نیاز شغل برقکار ساختمان
* نصب و مونتاژ تابلوهای برق

تمامی مهارت‌های گفته شده باید توسط اساتید متخصص و باتجربه آموزش داده شوند.

آینده تحصیلی و بازار کار شغل برقکار ساختمان چگونه است؟

یکی از سوالاتی که ممکن است به ذهن شما هم خطور کرده باشد، میزان درآمد و وضعیت بازار کار این حرفه است. برای پاسخ به این سوال لازم است بدانید که روزانه به تعداد ساختمان‌های ساخته شده اضافه می‌شود؛ از آنجایی که یکی از عناصر اصلی هر سازه‌ای، سیستم برق‌کشی آن است، در نتیجه می‌توان گفت با افزایش روزافزون ساخت‌وساز در کشور، نیاز به نیروی متخصص در این زمینه نیز بیشتر می‌شود.

اگر شما آموزش‌های داده شده را به درستی درک کرده و آن‌ها را به صورت عملی به کار ببرید، می‌توانید بعد از اتمام ساعات آموزشیتان، به راحتی وارد بازار کار شده و درآمد کسب کنید. از آنجایی که نیروی متخصص رشته برق ساختمان هنوز اشباع نشده، در صورت داشتن پشتکار و انگیزه می‌توانید ماهانه درآمد خوبی داشته باشید.

بررسی جایگاه‌های شغلی رشته برق ساختمان کاردانش و فنی حرفه ای

حال که با وضعیت بازار کار این حوزه آشنا شدید، این سوال پیش می‌آید که در صورت ورود به بازار کار در چه جایگاه‌های شغلی‌ای می‌توانید مشغول به کار شوید. در نظر داشته باشید که شما هنرجویان عزیز می‌توانید در صورت تمایل به ادامه تحصیل در یکی از گرایش‌های رشته برق، روند آموزشی خود را ادامه داده و در نهایت در یکی از مشاغل زیر، مشغول به کار شوید:

* راه‌اندازی و تعمیرات دوربین مدار بسته در اماکن مختلف
* انجام سیستم برق‌کشی ساختمان‌ها
* سیم‌کشی انواع سازه‌های مختلف دولتی و خصوصی
* نصب و تعمیر سیستم اعلام حریق در سازه‌ها
* فروش، سروس و نگهداری انواع درب‌های اتوماتیک
* نصاب ارتینگ
* نصب و تعمیر آیفون‌های تصویری
* برقکار سیار

شما عزیزان می‌توانید بسته به شرایطی که در نظر دارید، در یکی از این جایگاه‌های شغلی وارد شده و فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز کنید.

آشنایی با وظایف شغل برقکار ساختمان

یکی از مهم‌ترین مسائلی که در توضیح رشته برق ساختمان برای داوطلبان این حوزه مطرح می‌شود، شرح وظایف تکنسین برق است. یکی از وظایف اصلی یک برقکار، توانایی نقشه‌خوانی است؛ این فرد باید بتواند نقشه‌های برق‌کشی را خوانده و تشخیص بدهد که پریزها، مدارها و تابلوهای برق باید در کدام قسمت از ساختمان قرار گیرند.

یکی دیگر از وظایف تکنسین برق ساختمان، نگهداری از این سیستم‌ها است. از آنجایی که سیم‌کشی و تجهیزات آن از عناصر اصلی ساختمان به شمار می‌روند، لازم است تا در بازه‌های زمانی مشخص عملکرد صحیح آن‌ها مورد بررسی قرار گیرد؛ که این کار تنها از عهده نیروی متخصص برمی‌آید.

از دیگر مسئولیت‌های این شغل می‌توان به نصب و طراحی انواع سیستم‌های روشنایی و سیم‌کشی تجهیزات حفاظتی اشاره کرد. همچنین یک تکنسین برق ساختمان باید بتواند سیستم‌های اعلام حریق و تابلوهای برق صنعتی را راه‌اندازی کنید.

چگونه می‌توانیم یک برقکار ساختمان حرفه‌ای شویم؟

اگر شما هم تصمیم خود را گرفته‌اید و می‌خواهید وارد این حوزه شوید، لازم است بدانید که علاوه بر تحصیل در رشته برق ساختمان کاردانش و فنی حرفه ای، روش‌های دیگری نیز وجود دارند که می‌توانید به کمک آن‌ها تبدیل به یک تکنسین برق ماهر شوید.

یکی از روش‌ها، مراجعه به یک برقکار و آموزش دیدن به صورت تجربی در کنار او می‌باشد. شما می‌توانید به عنوان شاگرد در کنار این فرد حاضر شده و در حین کار نکات لازم برای کار را یاد بگیرید. از آنجایی که در این روش هیچ استمرار و نظمی وجود ندارد، انتخاب آن خیلی توصیه نمی‌شود.

یکی دیگر از روش‌های ورود به بازار کار رشته برق ساختمان، شرکت در آموزش برق ساختمان در موسسه‌های معتبر فنی حرفه ای است(جهت کسب اطلاعات دقیقتر از صفحه آموزش برق ساختمان بازدید کنید).

چگونه می‌توانیم یک برقکار ساختمان حرفه‌ای شویم؟

شما عزیزان می‌توانید با ثبت نام در یکی از آموزشگاه‌های مورد تایید سازمان فنی حرفه ای کشور، زیر نظر اساتید حرفه‌ای، آموزش‌های تئوری و عملی لازم را گذرانده و بعد از دریافت مدرک بلافاصله وارد بازار کار شوید.

تبدیل شدن به یک برقکار ساختمان حرفه ای؛ با شرکت در آموزش برق ساختمان آموزشگاه دارالفنون

اگر شما هم می‌خواهید با شرکت در دوره تخصصی با صفر تا صد برق ساختمان آشنا شده و سپس وارد بازار کار شوید، به شما پیشنهاد می‌کنیم کلاس های برق ساختمان آموزشگاه دارالفنون را از دست ندهید.

تبدیل شدن به یک برقکار ساختمان حرفه ای؛ با شرکت در آموزش برق ساختمان آموزشگاه دارالفنون

این آموزشگاه برای جلب رضایت شرکت‌کنندگان، خدمات زیر را ارائه می‌دهد:

* بهره‌مندی از اساتید متخصص و ماهر
* فراهم نمودن خوابگاه برای داوطلبانی که از مسیر دور می‌آیند.
* امکان پرداخت شهریه به صورت اقساطی
* مجهز بودن به تجهیزات و ابزار بروز و پیشرفته
* دسترسی آسان با وسایل نقلیه عمومی

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد رشته برق ساختمان فنی حرفه ای و کاردانش با استفاده از روش های ارتباطی زیر با آموزشگاه فنی حرفه ای دارالفنون تماس بگیرید:

  • شماره تلفن: 02155965666
  • آدرس وب سایت: https://darr.ir
  • آدرس: تهران، شهرری، خیابان شهید بیات، خیابان اداره پست، پلاک 2

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *