رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه امسال ۲۰ هزار واحد مسکونی برای مددجویان احداث می شود، از افزایش مدت بازپرداخت تسهیلات مسکن برای مددجویان تا ۳۰ سال و کاهش نرخ بهره تسهیلات از ۲۳ تا هشت درصد خبر داد.
به گزارش اخبار ساختمان، سیدجواد حسینی در نشست با مدیران بهزیستی و تعدادی از مددجویان این نهاد حمایتی با تأکید بر لزوم اجرا شدن قانون حمایت از معلولان اظهار کرد: کمیته هماهنگی اجرا و ضمانت اجرای این قانون با مسئولیت معاون اول رئیس جمهور و دبیری وزیر کار تشکیل شده که سازمان بهزیستی تنها ریاست دبیرخانه را برعهده دارد. اخیرا یک جلسه این کمیته تشکیل شد که 14 مصوبه برای حمایت از معلولان داشت.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به دغدغه تأمین مسکن مددجویان گفت: امسال احداث 20 هزار واحد مسکونی برای مددجویان در دست اقدام است که از این تعداد یکهزار و 130 واحد آن سهم استان گلستان بوده که تاکنون 350 واحد واگذار شده است و 963 واحد نیز تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.
وی با اشاره به مشکلاتی که تأمین مسکن در طرح نهضت ملی برای مددجویان ایجاد شده است، گفت: یکی از برنامه های ما در دولت این است که بازپرداخت تسهیلات مسکن در این طرح به 30 سال افزایش پیدا کند و درصد کارمزد تسهیلات نیز از 23 درصد به هشت درصد کاهش یابد. ضمن اینکه دیگر خواسته ما از دولت تخصیص 100 درصدی اعتبارات بانکی به بخش های مسکن و اشتغال مددجویان بوده است که امروز در دولت توسط وزیر کار مطرح شده است.
حسینی با اشاره به تشکیل صندوق حمایت از فرصت های شغلی در کشور گفت: راه اندازی این صندوق نتیجه زحمات هفت ساله روسای قبلی سازمان بهزیستی بوده که اکنون به ثمر رسیده است. این صندوق یکهزار میلیارد تومان اعتبار دارد و هدف اصلی آن حمایت از سرمایه گذاری و کارآفرینی است. اگر مددجویی درصدد دریافت تسهیلات باشد اما نتواند ضمانت کند، این صندوق برای این مددجو ضامن می شود و هدف اصلی هم ایجاد اشتغال پایدار و واقعی برای مددجویان است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در کشور پرداخت می شود که 98.4 درصد آن تسهیلات خوداشتغالی است و تنها 1.6 درصد آن کارفرمایی است. در بخش کارفرمایی تسهیلاتی که پرداخت می شود 100 درصد منجر به ایجاد شغل می شود اما حداقل 30 درصد تسهیلات خوداشتغالی انحراف دارد و منجر به ایجاد شغل پایدار نمی شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اجرای طرح منطقه پاک در برخی مناطق کشور گفت: در استان گلستان نیز این قول را به استاندار و نماینده ولی فقیه در این استان دادم که در جایی که تعداد معلولان بیشتری متقاضی دریافت تسهیلات هستند بین 500 تا 1000 فقره تسهیلات اشتغالزایی اختصاص می دهیم تا شاهد منطقه ای عاری از بیکاری مددجویان باشیم.
وی افزود: موضوع توانمندسازی، اشتغال و مسکن مددجویان موضوع مهمی است و تا زمانی که مددجویان به اشتغال نرسند امکان زندگی مستقل را نخواهند داشت. لزوم مهارت آموزی و حمایت از مددجویان مراکز شبه خانواده در حین و بعد از رهسپاری موضوعات جدی است که در دستور کار سازمان قرار دارد.
تسنیم
بدون دیدگاه