نرده از اجزای مهم ساختمان است که علاوه بر امنیت، در زیبایی راه پله نیز اثر میگذارد. از انواع نرده استیل و آلومینیوم برای حفاظت از پنجرهها، بالکن، تراس، راهپله و امثال آن استفاده میشود. البته در ساخت نرده از مواد مختلف دیگری چون فرفورژه نیز بهره میبرند، اما آلومینیوم و استیل دو ماده مهم برای یان منظور به شمار میروند.
به گزارش اخبار ساختمان، نرده از اجزای مهم ساختمان است که علاوه بر امنیت، در زیبایی راه پله نیز اثر میگذارد. از انواع نرده استیل و آلومینیوم برای حفاظت از پنجرهها، بالکن، تراس، راهپله و امثال آن استفاده میشود. البته در ساخت نرده از مواد مختلف دیگری چون فرفورژه نیز بهره میبرند، اما آلومینیوم و استیل دو ماده مهم برای یان منظور به شمار میروند.
هر کدام از این دو ماده ویژگیها و خواص متفاوتی دارند که در این مقاله، تفاوت نرده استیل و آلومینیوم را برای شناخت بهتر آنها و انتخاب نردهای مناسب شرح دادهایم؛ همراه ما باشید.
نرده استیل و ویژگیهای آن
در ترکیب شیمیایی نرده استیل، عناصری چون کروم و نیکل استفاده میشوند که منجر به افزایش مقاومت به خوردگی این آلیاژ آهنی میشود و از فرسایش آن نیز جلوگیری میکند.
استیل، با مقاومت بالا در برابر خوردگی و استحکام و سختی عالی در برابر ضربه، فشار و سایش، گزینهای مناسب برای ساخته نرده به شمار میرود. از گریدهای آلیاژی 201، 304 و 316 برای ساخت نرده استیل استفاده میشود که در هر کدام، ترکیب شیمیایی و خواص متفاوت است. به عنوان مثال، نرده استیل 201 نسبت به دو گرید دیگر مقاومت کمتری داشته و مناسب ساخت نرده در فضاهای باز نیست، اما گرید 304 را میتوان در محیطهای باز نیز مورد استفاده قرار داد. از طرفی، استیل 316 گزینهای مناسب برای ساخت نرده در محیطهای اسیدی و کلریدی است، چرا که با وجود عناصر کروم، نیکل و مولیبدن، مقاومت به خوردگی بسیار خوبی در این محیطها دارد.
مزایای نرده استیل
از این موارد، میتوان به عنوان مزایای نرده استیل نام برد:
نردههای استیل، ضمن داشتن استحکام و طول عمر بالا، در مقابل ضربات احتمالی نیز مقاوم هستند. مقاومت در برابر خوردگی و طول عمر بالا در محیطهای مرطوب، اسیدی و کلریدی نیز باید مورد توجه قرار گیرد. ظاهر براق و زیبای استیل، آن را برای کاربردهای دکوراتیو نیز مناسب میکند.
معایب نرده استیل
از جمله معایبی که نرده های استیل دارند میتوان به قیمت بالای آنها اشاره کرد. استیل، فلزی گران است که وارداتی بودن آن و وابستگی قیمتش به نرخ دلار و همچنین وضعیت واردات آن به کشور، بر قیمتش میافزاید.
قیمت پروفیل استیل و لوله استیل مورد نیاز در ساخت نرده استیل را از بازرگانیهای معتبری استعلام بگیرید که این مقاطع را با سرتیفیکت معتبر ارائه میدهند. بازرگانی فولاد آیرومارت با ارائه بهترین قیمت و بهترین کیفیت، پیشنهادی مناسب برای خرید این محصول است.
از طرفی، عدم استفاده از اتصالات مناسب و چسبهای نامرغوب، طول عمر نرده استیل را کاهش میدهد. شایان ذکر است که هر آلیاژ، ویژگیهای خاص خود را دارد و برای مثال عدم مقاومت بالای استیل 201 در هنگام بهکارگیری این آلیاژ باید مورد توجه قرار گیرد.
نرده آلومینیومی و ویژگیهای آن
در ادامه بررسی تفاوت نرده آلومینیوم و استیل، نوع آلومینیومی را مورد بررسی قرار میدهیم. در تعداد زیادی از ساختمانها میتوان استفاده از نرده آلومینیومی را مشاهده کرد که مقاومت بسیار خوبی در برابر رطوبت و زنگ زدگی دارد. اگرچه بسیاری از افراد آلومینیوم را فلزی نرم میدانند، اما باید بدانید که آلومینیوم با افزودن مقادیر کمی عناصر آلیاژی، میتواند فلزی بسیار مستحکم و با دوام باشد.
آندایز (نوعی فرآیند الکتروشیمیایی) آلومینیوم و ایجاد لایهای اکسیدی روی سطح آن نیز از زنگ زدن این فلز در محیطهای مختلف از جمله محیطهای مرطوب جلوگیری میکند که ویژگی مطلوب استفاده از آلومینیوم در ساخت نرده خواهد بود.
مزایای نرده آلومینیومی
از جمله مزایای نرده آلومینیومی میتوان به استحکام بالای آن و عدم تغییر رنگ و شکل این فلز در کنار داشتن وزن کم و سبک اشاره کرد. این نردهها علاوه بر نصب آسان، با انعطاف بالایی تولید میشوند که به سازنده امکان تولید انواع اشکال برای ساخت نرده آلومینیومی را میدهد.
مقاومت نرده آلومینیومی در برابر عوامل محیطی و بارانهای اسیدی و نیز طول عمر بالای آن از دیگر مزایای این نوع نرده است.
معایب نرده آلومینیومی
قیمت بالا و سخت بودن انجام فرایندهای پوششدهی از معایب نرده آلومینیومی به شمار میروند که ممکن است روی نظر خریدار اثر بگذارد. از سوی دیگر، نرده آلومینیومی، نسبت به خط و خش استحکام بالایی ندارد.
تفاوت نرده آلومینیوم با استیل در ظاهر
امروزه دکوراسیون بحث بسیار مهمی در ساخت و سازها به شمار میرود. بنابراین هنگام انتخاب نرده آلومینیوم یا استیل، توجه به اینکه کدامیک ظاهر زیباتری دارد، مهم است. رنگپذیری و داشتن قابلیت تغییر شکل مناسب، دو نکته مهم در انتخاب این نوع نردهها به شمار میروند.
آلومینیوم و استیل، دو فلز با ظاهر زیبا به شمار میروند که از قابلیت چکشخواری نیز برخوردارند؛ با اینحال، میان این دو در شکلپذیری تفاوت وجود دارد. آلومینیوم را به راحتی میتوان برش و شکل داد و بنابراین نرده آلومینیومی را در طرحها و الگوهای متنوعتری تولید کرد.
از سوی دیگر، از انواع رنگهای پودری میتوان برای رنگآمیزی نرده آلومینیومی بهره گرفت و بدون داشتن دغدغه تغییر رنگ، از آن استفاده کرد. ماندگاری رنگ نرده آلومینومی بالاتر است، چرا که رنگ نرده استیل پس از مدتی از بین میرود و نیاز به رنگ آمیزی دوباره دارد.
فرق نرده استیل با آلومینیوم در دوام
دوام و عمر هر دو نرده آلومینیوم و استیل بالا است، اما نرده استیل در صورت حضور مداوم در محیط مرطوب زنگ میزند. به عنوان مثال، استیل 201 را میتوان استیلی ضعیف در برابر خوردگی محیط مرطوب دانست. خوردگی، ضمن از بین بردن زیبایی این نرده، در نهایت منجر به ترک و شکستن آن میشود.
از طرف دیگر، نرده استیل در برابر ضربههای محکم استحکام بالاتری نسبت به نرده آلومینیومی دارد و مقاومتر است، اما نرده آلومینیومی در مقابل ضربات ناگهانی و پرقدرت دچار فرورفتگی میشود. عدم مقاومت در برابر خراش نیز از معایب نرده آلومینیومی در مقایسه با نرده استیل است.
نصب نرده استیل آسانتر است یا آلومینیوم؟
از عوامل مهم مورد توجه در هنگام خرید نرده، سادگی یا سختی نوع نصب آن است که در ادامه به تفاوت نصب نرده استیل و آلومینیوم میپردازیم.
در هنگام خرید، مهم است که مشخص کنید این نرده را در محیط داخلی نصب میکنید یا محیط بیرونی. به دلیل وزن سبک آلومینیوم، حمل و در نتیجه نصب آن سادهتر از نرده استیل است.
استیل وزن بالایی داشته، نصب آن دشوارتر است و گاهی برای این منظور نیاز به برش و حالت دادن به بخشهایی از آن داریم. این در حالی است که آلومینیوم با وزن سبک و انعطافپذیری بالا، شکلدهی و نصب سادهتری دارد.
تفاوت نرده آلومینیومی با استیل در قیمت
در نظر گرفتن هزینه پیش از خرید پروفیلها و لولهها قبل از ساخت نرده و متناسب بودن آن با بودجه بسیار مهم است که میتواند تصمیم یک خریدار را به کلی تغییر دهد. قیمت پروفیل آلومینیوم به طور کلی از پروفیل استیل کمتر است؛ بنابراین هزینه کلی تامین نرده آلومینیومی مناسبتر خواهد بود، در حالی که برای خرید همان طرح و متراژ نرده استیل میبایست مبلغ بالاتری پرداخت کنید.
این مساله مزیت بسیار بزرگی برای نرده آلومینومی در مقایسه با نرده استیل به شمار میرود، چرا که با وجود قیمت پایینتر، ظاهری زیبا و دوامی مناسب دارد.
در یک کلام، نرده استیل بهتر است یا آلومینیوم؟
در ابتدای امر و پیش از خرید نرده، باید محیط مد نظر برای استفاده از آن را تعیین کنید و در عین حال انواع تفاوت نرده استیل و آلومینیوم را در نظر بگیرید. در هنگام انتخاب، میبایست معایب و مزایای هر یک را بدانید و سپس انتخاب کنید.
باید بدانید که مقاومت و استحکام نرده استیل از نرده آلومینیومی بالاتر است و همچنین نسبت به خط و خش مقاوت بالاتری دارد. اما نرده آلومینیومی ضمن مقاومت کمتر در برابر ضربه و فشار، در مقابل خط و خش هم آسیبپذیرتر است.
نرده آلومینیومی در مقابل دما نیز مقاومت کمتری دارد و در دماهای حدود 400 درجه سانتیگراد ذوب میشود. این در حالیست که نرده استیل تا دمای 800 درجه سانتیگراد نیز مقاوم است.
نکته مهم دیگر تنوع نرده آلومینیومی در رنگ و طرح است، اما نردههای استیل، در این زمینه محدودیت دارند. با اینحال میتوان نرده استیل را در رنگهای طلایی، مشکی و سفید تهیه کرد. آخرین نکته قابل توجه قیمت نرده است که در این مورد نرده استیل با توجه به گرانتر بودن لوله و پروفیل استیل، قیمت بالاتری نسبت به نرده آلومینیومی دارد.
خرید انواع مقاطع فولادی و آلومینیومی از آیرومارت
در نهایت، پس از بررسی تفاوت نرده استیل و آلومینیوم باید توجه کنید که تامین و خرید انواع مقاطع مورد نیاز برای ساخت نرده مانند لوله و پروفیل میبایست از یک بازرگانی معتبر انجام شود.
بازرگانی فولاد آیرومارت، ارائهدهنده انواع پروفیلهای استیل و آلومینیومی و سایر آلیاژهای فولادی و فلزات رنگی با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت است.
برای خرید این مقاطع و فلزات از آیرومارت ضمن مراجعه به وبسایت مجموعه به نشانی iromart.com میتوانید با شماره تلفن 02145306 تماس حاصل فرمایید تا از مشاوره کارشناسان مجرب این شرکت بهرهمند شوید.
بدون دیدگاه