شهرداری تهران با پیش بینی تمهیداتی چون تخفیف در عوارض صدور پروانه و تراکم تشویقی قصد دارد فرایند نوسازی بافت های فرسوده در مناطق را تسریع و تسهیل کند.
به گزارش اخبار ساختمان، بیش از ۴۴۰۰ هکتار بافت فرسوده در تهران وجود دارد که حدود ۵۰ درصد آنها نیازمند تخریب و نوسازی هستند. رویکردی که در دوره گذشته خیلی مورد توجه قرار نگرفت و قفل بزرگی روی ساخت و ساز در شهر زده شد و نتیجه همین ساسیت، فرسودگی بیشتر بافت های فرسوده مناطق را در بر داشت.
مشکلی که مدیریت شهری در دوره ششم اهتمام ویژه ای برای حل کردنش دارد و از این رو تمهیداتی چون تخفیف در عوارض صدور پروانه و تراکم تشویقی و … پیش بینی کرده است. رونق ساخت و سازی به ویژه در بافت های فرسوده نتیجه همین سیاست و رویکرد است به نحوی که امروز در برخی از مناطق این فرایند با سرعت بیشتری سپری می شود.
منطقه ۱۵ نمونه بارزی است که به گفته محمد شیری شهردار منطقه ۱۵ حدود ۲۹۵ هکتار بافت فرسوده دارد که براساس برنامه توسعه شهر تهران می بایست سالانه سه درصد از بافت های فرسوده نوسازی می شد که در دوره گذشته این امر محقق نشده است.
با پیگیری های مدیریت شهری در این دوره نوسازی این بافت ها و جبران این عقب ماندگی با جدیت انجام شد و سال گذشته با صدور ۱۳۰۰ پروانه رتبه اول در تهران را کسب کرد. با اقدامات انجام شده حدود ۳۳ درصد بافت های فرسوده منطقه نوسازی شده اند. شهردار منطقه آخرین وضعیت نوسازی بافت های فرسوده و پروژه ها را تشریح کرد:
قفل ساخت و ساز باز شد
از ابتدای سال تا پایان آبان هزار پروانه ساختمانی در راستای توسعه شهر و نوسازی بافت فرسوده صادر شده است و می توان اذعان کرد امسال رکورد زده ایم. بازکردن قفل ساخت و ساز، رویکرد مدیریت شهری در این دوره است و آمار صدور پروانه ها نشان از رونق ساخت و ساز می دهد. اقدامات در حوزه نوسازی با این رویکرد در دستور کار قرار گرفته و اکنون شاهد رشد بیش از ۱۰۰ درصدی صدور پروانه از ابتدای سال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته هستیم.
ساخت ۷۰۰ هزار متر مربع واحد مسکونی
اکنون فرایند ساخت و ساز منطقه روی ریل توسعه قرار گرفته و با تمهیدات پیش بینی شده امیدواریم تا پایان سال حدود ۲ هزار پروانه ساختمانی صادر شود که این تعداد مجوز برای ساخت ۷۰۰ هزار متر مربع واحد مسکونی خواهد بود.
البته در این میان کسب رضایت شهروندان هم در دستور کار قرار دارد و به همین دلیل روند صدور پروانه به ۲۲ روز کاهش یافته و از این حیث هم رتبه دوم در تهران را داریم. به هر حال نوسازی بافت فرسوده علاوه بر بهبود و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان، باعث دگرگونی چهره فرسوده و ناکارآمد شهر می شود. در واقع یک اقدام که به نفع شهر و شهروندان است.
توجه ویژه به محلات فرسوده
اتابک و مینابی از محلات کم برخوردار منطقه هستند که اغلب بافت آنها فرسوده است و از اینرو پروژه های تجمیع و نوسازی در آنها با اولویت اجرایی می شود. طرح ۹ پروژه تجمیع و نوسازی در قالب ۷۷ پلاک فرسوده (پنج پروژه در محله مینابی و چهار پروژه در محله اتابک) عملیاتی شده و به زودی نوسازی ۳۷ پلاک رها شده در قالب پروژه مسکن معوض و خدماتی آغاز می شود.
همچنین پیگیر ارتقای زیرساخت های خدماتی و احداث مرکز درمانی در این محلات هستیم و پروژه بزرگ مقایس با این رویکرد در اطراف آستانه سیده ملک خاتون(س) در دستور کار داریم که پس از تصویب در کمیسیون ماده پنج عملیاتی می کنیم. در واقع با اجرای پروژه های تجمیع و نوسازی، حدود ۲۵ درصد از پلاک هایی که در محدوده های بافت فرسوده قرار دارند، تعیین تکلیف می شوند.
اهم اقدامات و پروژه ها
ساخت پارکینگ طبقاتی محله مینابی در مراحل پایانی قرار دارد که با تأیید مصوبه سازمان آتش نشانی شهرداری تهران این پروژه به زودی افتتاح می شود. مراحل ساخت دو مرکز درمانی را به صورت همزمان در دستور کار داریم یکی از مراکز توسط خیرین و دیگری توسط سازمان نوسازی در این محدوده در حال پیگیری است که کلنگ آغاز اولین پروژه درمانی اواخر سال در زمینی به وسعت ۳۰۰ مترمربع به زمین زده می شود.
تعیین تکلیف گودهای رها شده با تعریف پروژه های مسکونی طوبی و ارغوان، رفع معارضین گذرهای واسعی صادقی و…، تعیین تکلیف فضاهای بی دفاع شهری و پروژه پاسارگاد، تعریف پروژه محرک توسعه در محور فدائیان اسلام و محله شوش، اهم طرح های منطقه هستند.
بیشتر بخوانید: سقف تسهیلات بافت فرسوده شهری افزایش یافت
همشهری آنلاین
بدون دیدگاه