ویژگی حسگر جدید زلزله پایتخت که بهره برداری از آن به تازگی آغاز شده است، دقت بسیار بالاتر از دیگر حسگرهایی است که در تمام سال های گذشته در نقاط مختلف شهر نصب شده است.
به گزارش اخبار ساختمان، لرزه نگارها تجهیزاتی هستند که مکان کانون زلزله و عمق زلزله را تدقیق و جزئیات فنی زلزله های رخ داده را نیز به ما گزارش می کنند.
کاربرد مهم دیگر آنها تدقیق نقشه گسل هاست، به این ترتیب که ممکن است نقشه پهنه بندی گسل ها با کمک لرزه نگارهایی که نصب می شود و با ثبت فعالیت های زمین با دقت بیشتر، تغییر کند.
بر اساس اعلام سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، به دنبال تعاملات شهرداری تهران با پژوهشگاه ها و موسسات علمی که در حوزه زلزله کار می کنند، در دوره کنونی مدیریت شهری پنج لرزه نگار درون گمانه ای (در عمق زمین)، در گمانه های ۵۰ متری نصب شده است و کار نصب اولین لرزه نگار در عمق ۱۰۰ متری در پارک نهج البلاغه نیز در حال انجام است.
هر چه عمق لرزه نگارها بیشتر باشد، دقت داده هایی که از آنها برداشت می شود به مراتب بیشتر است و نویزهای ناشی از فعالیت های انسانی در سطح زمین مثل عبور خودروی سنگین و نظایر آن کاهش خواهد یافت. به این ترتیب در تهران برای اولین بار یک حسگر لرزه نگار در عمق ۱۰۰ متری زمین در حال نصب است تا به واسطه داده های دقیقی که تولید می کند، شبکه لرزه نگاری پایتخت با کیفیتی فراتر از گذشته عمل کند.
بر اساس اعلام مدیریت شهری، شتاب نگارها نیز تجهیزات دیگری هستند که در سامانه های هشدار سریع زلزله کاربرد دارند. در طول دوره های گذشته مدیریت شهری چهار شتاب نگار توسط ژاپنی ها و ۲۲ مورد بعد از آن نصب شده بود. نصب و بهره برداری از مجموع ۲۴ شتاب نگار باقیمانده نیز ظرف چند ماه آینده در دستور کار قرار دارد تا در مجموع تعداد شتاب نگارهای تهران به ۵۰ مورد برسد.
گفته می شود با این اقدام، گام بزرگی در راستای تکمیل سامانه هشدار سریع زلزله تهران برداشته می شود؛ به طوری که پایتخت تنها نقطه در کشور خواهد بود که از سامانه هشدار سریع زلزله برخوردار می شود؛ البته این سامانه نیاز به یک سامانه نرم افزاری نیز دارد که باید تهیه شود.
دنیای اقتصاد
بدون دیدگاه