هواکش خانگی در کنار هواکش صنعتی، امروزه جزء جداناپذیر از یک ساختمان محسوب می شود به این صورت که هوای آلوده ای که بر اثر انجام فعالیت ها و یا وجود رطوبت در منازل به وجود می آید را به بیرون منتقل و هوای تازه بیرون را جایگزین آن می کند.
به گزارش اخبار ساختمان، برای تهویه هر محیط بسته ای می توان از راه ها و روش های زیاد و متفاوتی استفاده کرد که بی شک بهترین آنها بهره گیری از هواکش های کوچک و یا بزرگ متناسب با وسعت فضای مورد نظر است.
بنابراین اگر قصد دارید هوای خانه خود را در بخش های مخلتف آن مانند سرویس بهداشتی، حمام، آشپزخانه و حتی اتاق خواب را تهویه نمایید و هوای مانده و بوی نامطبوع را به بیرون هدایت کنید پیشنهاد می کنیم به سراغ خرید هواکش خانگی بروید.
هواکش چیست؟
هواکش وسیله ای است که از یک بدنه، موتور الکتریکی، در برخی مدل ها خازن و پروانه ساخته شده است که به وسیله جریان برق کار می کند. وظیفه اصلی این دستگاه جابجا کردن هوای آلوده به بیرون و وارد کردن هوای پاک به داخل است.
به طور کلی دو نوع هواکش در بازار وجود دارد: هواکش خانگی و هواکش صنعتی که ما قصد داریم در این مطلب به توضیح کامل هواکش خانگی بپردازیم.
هواکش ها در چه مکان هایی به کار می روند؟
به طور کلی هواکش را می توان در هر مکانی که نیاز به جا به جایی هوا دارد به کار برد. ولی رایج ترین مکان هایی که تهویه در آن به کار می رود شامل آشپزخانه، سرویس های بهداشتی، زیرزمین ها و باشگاه های ورزشی است که بسته به نوع استفاده مدل خاصی از هواکش ها انتخاب می شود. به عنوان مثال هواکش های پلاستیکی برای سرویس های بهداشتی بکار می روند زیرا فضای آنها کوچک است.
هواکش پلاستیکی یا فلزی، کدام یک بهتر است؟
به طور کلی تمامی هواکش ها دارای یک سیستم هستند. فلزی و پلاستیکی هر دو یک کار مشخص یعنی جا به جایی هوا را انجام می دهند. برای فضاهای بزرگ که نیاز به مکش بیشتری دارند معمولا از هواکش های فلزی در اندازه های ۵۰*۵۰ و ۶۰*۶۰ استفاده می شود و برای فضاهای کوچک از هواکش های پلاستیکی در ابعاد کوچکتر استفاده می شود ۱۵*۱۵ و ۲۰*۲۰.
تفاوت اصلی هواکش های پلاستیکی و فلزی در تولید میزان صدای آن ها است. هواکش های فلزی معمولا پر سر و صدا هستند و از قدرت بالایی برخوردارند. اگر به دنبال تهویه کم صدا هستید پلاستیکی را خریداری نمایید.
انواع هواکش خانگی
هواکش خانگی خود دارای مدل های مختلفی هستد که در ادامه به بررسی دقیق تر آن ها می پردازیم.
هواکش خانگی پروانه ای: از ساده ترین مدل های هواکش محوری هواکش های خانگی پروانه ای هستند. در این مدل از هواکش ها پروانه ها معمولا سه تا شش پره هستند و جنس آن ها از فلز و یا پلاستیک ساخته شده است. این پروانه ها در یک قاب خارجی قرار می گیرند و به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم به الکتروموتور وصل می شوند.
هواکش خانگی لوله محوری: این مدل از هواکش ها کاربرد بسیاری دارند اما بیشتر در صنعت از آن ها استفاده می شود و به عنوان هواکش خانگی استفاده کمتری دارند. این هواکش ها در کاربرد بسیار شبیه به هواکش های پروانه ای هستند ولی ساختار آن ها فرق می کند به طوری که پروانه ها و الکتروموتور در یک قاب خارجی قرار نمی گیرند و درون یک محفظه استوانه ای شکل قرار می دارند.
هواکش خانگی پره محوری: ساختار این مدل از هواکش خانگی بسیار شبیه به هواکش لوله ای محوری است و تنها تفاوت این دو در این است که تعداد پره های بیشتری نسبت به انواع دیگر دارد و قبل از هواکش پره های راهنما اضافه شده اند.
نکات مهم در انتخاب بهترین هواکش خانگی
از آن جایی که هواکش از جمله محصولات ضروری برای هر منزل است، بهتر است قبل از خرید آن به برخی از ویژگی های آن که در ادامه ذکر شده توجه کنید.
جنس هواکش: در حال حاضر هواکش های خانگی در انواع مختلفی طراحی و تولید میشوند و جنس های مختلفی هم دارند. از جمله انواع این محصولات می توان به هواکش های فلزی اشاره کرد و یا هواکش های خانگی پلاستیکی را نام برد.
لازم به ذکر است که تفاوت اصلی هواکش های فلزی و یا پلاستیکی در نوع کاربری آن ها است.از طرف دیگر میزان سر و صدای تولید شده توسط هر کدام از این ابزار تهویه هوا، با دیگری، تفاوتهایی دارد. اما عملکرد هر دو سیستم، کاملا یکسان است. در بیشتر موارد از هواکشهای فلزی برای فضاهای بزرگتر استفاده می کنند. چراکه این سیستم ها، قدرت مکش بالاتری دارند و از طرف دیگر میزان سر و صدای آنها نیز بیشتر است.
این در حالی است که هواکش های پلاستیکی برای کاربرد در فضاهای کوچک، مناسبتر هستند و سر و صدای کمتری هم تولید میکنند. بنابراین میتوانید با در نظر گرفتن فضا و اندازه محیط خود و توجه به جنس هواکش، نوع مناسب این محصولات را انتخاب و خریداری کنید.
حجم هوای خروجی هواکش: میزان حجم هوای خروجی در هواکش های خانگی متغیر است و اگر هواکش قدرت پایینی داشته باشد مدت زمان بیشتری طول می کشد تا هوای محیط را تهویه کند و برق مصرفی افزایش پیدا می کند. از این رو برای صرفه جویی در مصرف انرژی بهتر است که از هواکش های خانگی استفاده کنید که به نحو استاندارد تری ساخته شده و از رده مصرف انرژی کمتری هم برخوردارند.
اندازه و ابعاد هواکش: برای خرید هواکش مناسب خانگی، در نظر گرفتن ابعاد و اندازه این محصولات ضرورت دارد. لازم است این نکته را در نظر داشته باشید که ابعاد هواکش مورد نیاز شما، نباید بیش از اندازه کوچک و یا بزرگ باشد تا بتواند وظیفه تهویه هوای محیط را به خوبی انجام دهد.
میزان سر و صدای هواکش: پیش از خرید هواکش مناسب خانگی لازم است به میزان سر و صدای تولید شده توسط این سیستمها توجه داشته باشید. میزان سر و صدای یک هواکش، به موتور آن بستگی دارد. از طرف دیگر مکان نصب این سیستمها و روش نصب نیز در میزان صدای تولید شده اثر گذار است.
گارانتی و خدمات پس از فروش: یکی از موارد بسیار مهم پیش از خرید انواع مختلف هواکش خانگی در نظر گرفتن گارانتی این محصولات و خدمات پس از فروش آنها است. بنابراین سعی کنید سیستمی را انتخاب و خریداری کنید که گارانتی معتبر دارد. این عامل سبب میشود تا در صورت بروز هر گونه خرابی و اشکال، از خدمات پشتیبانی سیستم مورد نظر برخوردار شوید.
قیمت هواکش خانگی
قیمت هواکش خانگی که دارای ضمانت نامه کتبی باشد و سایر ویژگی های ذکر شده را داشته باشد به مراتب از نمونه های دیگر گرانتر است. ولی در آینده شما را با مشکل نبود لوازم یدکی، عدم پشتیبانی، خرابی زودهنگام و … مواجه نمی سازد. در نهایت بهترین هواکش بی صدا در زمره نمونه هایی قرار می گیرد که قدرت بالایی برای زدودن رطوبت، مصرف کمتر انرژی، سایزی متناسب با فضا و … را ارائه دهد.
نوع محصول و برند | قیمت (تومان) |
هواکش خانگی دمنده سری AXILINE | 185.000 |
هواکش سارگاتی مدل دو پنل | 370.000 |
هواکش خیام الکتریک مدل مکنده صبا | 230.000 |
هواکش خزر فن مدل Abb | 155.000 |
هواکش لوتوس مدل توکار G513 | 300.000 |
هواکش خانگی تیراژه مدل F10 | 190.000 |
طریقه نصب و راه اندازی هواکش های خانگی
هواکش ها معمولا در پشت پنجره نصب می شوند و باید به راهنمای داخل جعبه دقت کنید تا اشتباهی پیش نیاید. معمولا فن ها دارای سه رشته سیم هستند. سیم نول که با حرف لاتین N نمایش داده می شود و سیم فاز که با حرف P نمایش می دهند و سیم ارت که با حرف G نمایش می دهند.
توجه داشته باشید که دمنده محکم پیچ شده باشد این کار از لرزش و تولید صدای اضافی جلوگیری می کند. اطراف فن می بایست خالی نباشد. خالی بودن اطراف فن سبب اتلاف مکش و بازدهی فن می شود. اگر اطراف آن خالی است حتما به وسیله ابری پر کنید. در آخر می بایست سیم ها را به فن وصل نمایید.
کلام آخر
امیدواریم این نکات برای شما هنگام انتخاب و خرید بهترین هواکش خانگی مفید بوده باشد. درنهایت، حتما به ضمانت محصول نیز توجه کنید و هواکشی را بخرید که از گارانتی معتبری برخوردار باشد. محصولاتی که گارانتی نداشته باشند، معمولا در صورت خرابی به لحاظ قطعات یدکی نیز پشتیبانی نمیشوند و عملا بلااستفاده می شوند.
بدون دیدگاه