اردبیل یکی از استان های غربی کشور است که قیمت مسکن در آن از بهار 1400 تا بهار 1402 تورمی بیش از 150 درصد را تجربه کرده است. سخاوت مبشری، رئیس اتحادیه مشاوران املاک در اردبیل، بازار مسکن این شهر را رکودی می داند و بیان می کند: قیمت ملک در شهر اردبیل از نیمه دوم سال 1402 تا کنون تورمی حدود 30 درصد را تجربه کرده است.
به گزارش اخبار ساختمان، استان های مختلف ایران در سال های اخیر مسیری صعودی را در حوزه قیمت مسکن پشت سر گذاشته اند، اما این مسیر برای تمام استان ها به یک میزان نبوده است.
آخرین گزارش مرکز آمار ایران از تورم مسکن استان ها نشان می دهد، مسکن در استان اردبیل طی بازه بهار 1400 تا بهار 1402 افزایش قیمتی بیش از 150 درصد را تجربه کرده است. اما بازار مسکن در مرکز استان، شهر اردبیل در چه شرایطی به سر می برد؟
بازار مسکن اردبیل در رکود به سر می برد
سخاوت مبشری، رئیس اتحادیه مشاوران املاک اردبیل، درباره وضعیت کنونی بازار مسکن در این شهر گفت: بازار مسکن در اردبیل در رکود کامل به سر می برد و قیمت ها نیز در مسیر صعودی قرار دارند. قیمت مسکن در اردبیل از نیمه دوم سال 1402 تا کنون حدود 30 درصد رشد داشته است.
او همچنین عنوان کرد: ساختمان ها با مصالح ساختمانی و مشارکت کارگران ساخته می شوند؛ اکنون میلگرد، ظرف یک هفته کیلویی 14 هزار تومان افزایش قیمت داشته است. با این وضعیت باید پرسید آیا ممکن است شرایط بازار املاک بهبود یابد؟
80 درصد قیمت ملک در اردبیل از قیمت زمین تاثیر می گیرد
مبشری در خصوص تاثیر قیمت زمین بر بهای ملک در شهر اردبیل توضیح داد: در اردبیل 80 درصد قیمت ملک با تاثیر از قیمت زمین نوسان پیدا می کند و قیمت زمین هم رشد قابل توجهی در سال های اخیر تجربه کرده است.
وی همچنین افزود: اکنون ساخت و ساز مسکن در شهر اردبیل پایین نیست و فروشنده هم وجود دارد، اما خریداری برای این واحدها در بازار پیدا نمی شود.
افزایش قیمت مسکن در اردبیل از سال 1396 شروع شد
رئیس اتحادیه املاک شهر اردبیل درباره نقطه شروع صعود قیمت مسکن در این شهر نیز عنوان کرد: قیمت مسکن در اردبیل از سال 1396 به بعد وارد مسیر صعودی شد. در نهایت نیز این رشد قیمت در سال 1401 به اوج خود رسید. از سال 1401 سرعت رشد قیمت مسکن کاهش یافته، اما همانگونه که گفته شد، از نیمه دوم سال گذشته، قیمت مسکن در اردبیل حدود 30 درصد رشد یافته است.
اکنون نبود خریدار در بازار مسکن سراسر کشور، مشکل محوری این عرصه محسوب می شود. قدرت خرید مردم طی سال های اخیر کاهش چشمگیری را تجربه و هم قدم با تورم مسکن پیش نرفته است. اکنون مردم در شهرهای مختلف نه تنها امید خود را برای خرید خانه از دست داده اند، بلکه اجاره خانه نیز هر روز برای آنها سخت تر می شود.
تجارت نیوز
بدون دیدگاه